Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 19.00, în “Alba Blaj” Arena, Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro, în grupele Ligii Campionilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, în “Alba Blaj” Arena, se dispută întâlnirea dintre Volei Alba Blaj și Prometey Dnipro, contând pentru etapa a 3-a a grupei E din Liga Campionilor (transmis pe TVR 3).

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, cu 4 puncte, este favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care a pierdut ambele întâlniri disputate în minimum de seturi (în Franța și respectiv la Mioveni, cu LKS Lodz). Cele două competitoare s-au duelat și în ediția precedentă a întrecerii continentale, tot în grupe, la începutul acestui an, cu victorii realizate de formația din “Mica Romă” (3-0, în Cehia și 3-1, la Tg. Mureș). Cu acest prilej, în distribuția gazdelor va debuta coordonatoarea Lora Kitipova, transferată recent. La fel ca în precedenta dispută europeană de pe teren propriu, pierdută la mare luptă, 2-3 cu Volero Le Cannet, când de partea cealaltă a fileului s-a aflat Victoriia Russu, și în această confruntare, printre oponente se va regăsi Bojana Milenković, fostă echipieră a Blajului în ediția precedentă.

Ne dorim să jucăm cel mai bun volei posibil și avem avantajul că evoluăm acasă. Lora Kitipova, o jucătoare experimentată, de calitate, știe ce înseamnă clubul din Blaj. În continuare avem un program dificil, iar după luna ianuarie ne dorim să atingem vârful de formă. Este o echipă nouă, tânără, avem oscilații, au fost partide în care nu am evoluat foarte bine, dar sunt mulțumit cum crește echipa”, a spus antrenorul Stevan Ljubičić.

Având un program extrem de încărcat, fiind angrenată pe 3 fronturi, Volei Alba Blaj se bate pentru calificarea în faza meciurilor eliminatorii din Liga Campionilor și este favorită în confruntarea cu Prometey Dnipro. În precedentele întâlniri, echipa din Alba a învins în Polonia, pe LKS Commercecon Lodz (3-1), trecând un hop major, și a pierdut disputa de pe teren propriu cu Volero Le Cannet (primul meci în grupele Ligii Campionilor în noua sală polivalentă), acum două săptămâni, returul fiind programat în Franța, marți, 5 decembrie. Un succes cu 3-0 sau 3-1 ar aduce gazdelor 3 puncte scontate în ierarhie și un avantaj față de contracandidata din Polonia în disputa pentru locul secund. Din fiecare dintre cele 5 grupe, prima clasată merge direct în ”sferturi”, a doua în playoff, iar a treia în playoff sau Cupa CEV. Ultima clasată este eliminată din întrecerile europene ale sezonului.

foto: Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea