Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Susțin o lege a pensiilor care să corecteze nedreptățile din sistem.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă | Claudiu Răcuci, senator PNL: Susțin o lege a pensiilor care să corecteze nedreptățile din sistem.

Senatorul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI susține că România are nevoie de o lege corectă a pensiilor, prin care să fie eliminate toate inechitățile între persoanele care au aceeași vechime în muncă, dar beneficiază de pensii diferite, din cauză că au ieșit la pensie în momente diferite și pe legi diferite: ”Avem un sistem de pensii măcinat de nedreptăți, în principal ca urmare a legilor care s-au tot modificat, fără logică și fără să aibă ca obiectiv principiul echității.

Astăzi, între două persoane care au avut aceeași vechime în muncă și care au lucrat uneori chiar în aceeași instituție sau fabrică, există diferențe inacceptabile, doar pentru că o persoană s-a pensionat mai târziu cu un an sau cu câteva luni.

Nu putem să continuăm așa și să vedem cum mii de oameni sunt nedreptățiți, iar poștașul le aduce pensii mai mici decât au dreptul. Îmi exprim speranța că proiectul noii legi și noua formulă de calcul convenită cu organizațiile internaționale va conduce la un sistem de pensii corect și la venituri majorate pentru cei care au muncit o viață și nu li s-au luat în calcul anumite stagii sau anumite forme în care au muncit în perioada comunistă.

Este drept că, pentru a corecta toate nedreptățile, nicio pensie nu trebuie să scadă, ci pensionarii nedreptățiți trebuie să își vadă pensiile majorate. Pentru a realiza acest lucru, Guvernul are nevoie o sursă de finanțare sigură și sustenabilă, chiar din anul 2024.

Nu știu dacă inițiatorii legii au identificat până acum de unde vor lua banii pentru implementarea legii, însă angajamentul Guvernului formulat recent, potrivit căruia nu vor exista majorări de impozite și taxe anul viitor, trebuie să fie respectat.”

Claudiu RĂCUCI
Senator PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL Alba Iulia are, începând cu această săptămână, o nouă conducere. Gabriel Pleșa este noul președinte al filialei Prin decizia Biroului Politic Județean al PNL Alba, filiala locală PNL Alba Iulia are, începând de zilele trecute, o nouă conducere politică, Gabriel Pleșa, primarul ales al Municipiului Alba Iulia, fiind desemnat președinte al organizației. Totodată, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea