Bazinul de înot din Sebeș va fi construit cu peste 10 milioane de lei! Ce firmă va proiecta și ridica obiectivul
Bazinul de înot din Sebeș va fi construit cu peste 10 milioane de lei! Ce firmă va proiecta și ridica obiectivul
O firmă din Sibiu va proiecta și construi bazinul de înot din municipiul Sebeș, o investiție a Consiliului Județean (CJ) Alba.
După ce la o primă licitație nu a fost depusă, la o valoare estimată a contractului de peste 7,5 milioane de lei, nici măcar o singură ofertă, CJ Alba a majorat suma destinată acestui obiectiv, la peste 10,7 milioane de lei, fiind înregistrate de această dată patru oferte. Recent, CJ Alba a atribuit contractul firmei sibiene Conlan, valoarea contractului fiind de 10.033.941,12 lei.
De acești bani, firma sibiană va realiza serviciile de proiectare şi verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, inclusiv asistența tehnică, precum și execuția lucrărilor. Verificarea tehnică de calitate se va realiza de către specialişti atestaţi pe domenii/subdomenii şi specialităţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectelor. Conform studiului de fezabilitate, sunt prevăzute lucrări de amenajare a terenului, lucrări de asigurare a utilităţilor, lucrări de construcţii şi instalaţii bazin de înot, procurare şi montare utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale, lucrări aferente organizării de şantier. Investiţia este finanțată din bugetul local al Județului Alba.
Bazinul va fi construit în Parcul Arini, la nr. 2, pe un teren înscris în domeniul public al Județului Alba. Cuva bazinului va avea dimensiunile de 25 x 12,50 metri, cu o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80 metri, cota de 1,80 metri fiind situată în zona de block-starturi. Grupurile sanitare ce deservesc vestiarele și zona dușurilor vor asigura facilitate și pentru persoanele cu dizabilități, fiind organizat un grup sanitar dimensionat și dotat cu mobilier special, conform normelor în vigoare. Zona dușurilor va fi dotată cu pare de duș fixe, cu temporizare, astfel evitându-se vandalizarea acestora și risipa de apă. Clădirea va fi dotată cu toate tipurile de instalații necesare, respectiv termice, sanitare, electrice etc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan