Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir: Renovări ambițioase înainte de începerea anului școlar

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO| Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir: Renovări ambițioase înainte de începerea anului școlar

Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir se pregătește cu entuziasm pentru noul an școlar, având motoarele turate la maxim pentru a-și deschide porțile în cel mai bun mod posibil. Școala de pe strada Aleea Constructorului este în plin proces de finalizare a lucrărilor pentru a putea primi elevii într-un mediu modern și adaptat nevoilor educaționale.

Cu puțin timp înainte de începerea noului an școlar, eforturile sunt concentrate pe finalizarea diferitelor aspecte ale proiectului. Printre acestea se numără construcția gardului împrejmuitor, amenajarea terenului de sport și a curții interioare. Clădirea în sine beneficiază de finisaje atent realizate, iar în săptămâna următoare se va instala mobilierul nou în fiecare sală de clasă, alături de echipamentele IT și dotările necesare desfășurării activităților educaționale.

Investiția în acest proiect educațional remarcabil a atins suma de aproximativ 5.800.000 de lei. Această sumă a fost direcționată către reabilitarea completă a clădirii, modernizarea instalațiilor termice, electrice și a sistemelor de securitate împotriva incendiilor. De asemenea, eficientizarea energetică a fost o preocupare majoră, iar clădirea a fost adaptată pentru a fi accesibilă persoanelor cu dizabilități. Echiparea cu mobilier și dotările necesare desfășurării procesului educațional au completat această investiție ambițioasă.

Această inițiativă face parte din proiectul mai amplu intitulat „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la Școala Gimnazială nr. 3 din Cugir”, care are o valoare totală de aproximativ 15.400.000 de lei. Pe lângă acest local, și clădirile de pe strada Doinei din Cugir și strada Merilor din Vinerea se află în proces de modernizare în cadrul aceluiași proiect, cu planuri de finalizare în acest an.

Din cauza lucrărilor în desfășurare, organizarea activităților educaționale va fi adaptată temporar. Învățământul primar de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir își va desfășura cursurile în localul de pe Aleea Constructorului. Elevii de gimnaziu își vor continua studiile la Colegiul Național „David Prodan”, așa cum au făcut și în anul precedent. În același timp, activitatea școlară din Vinerea va fi concentrată în localul de pe strada Principală.

Anul acesta a reprezentat o provocare semnificativă pentru autoritățile locale din Cugir, deoarece au avut de gestionat modernizarea a nu mai puțin de 13 clădiri școlare în timpul verii. Primarul Adrian Teban a subliniat că investițiile au fost planificate strategic, pentru a asigura cel puțin un local disponibil în fiecare instituție școlară, astfel încât activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții posibile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea