VIDEO| Monumentul NEPUTINȚEI administrative din județul Alba: Pod peste râul Mureș NEFINALIZAT nici după 4 ani de la începutul lucrărilor
Lucrările la podul peste râul Mureș din localitatea Acmariu, au început în anul 2019 și nu au fost finalizate până în prezent, termenul inițial de finalizare al acestora fiind anul 2020. Podul care urmează să conecteze direct localitățile Acmariu și Balomiru de Câmp este cea mai importantă investiție din comuna Blandiana, realziată în ultimii 20 de ani.
Numeroși cetățeni ai localităților componente comunei, cât și ai UAT-urilor învecinate, fac naveta spre locul de muncă la Șibot, Cugir sau alte localități din vestul județului Alba.
Podul în cauză, integrându-se în Drumul Comunal 57, va conecta Drumul Județean 107A cu Șoseaua Europeană E68, distanța dintre cele două artere devenind de aproximativ 4 kilometri. În prezent, pentru a ajunge din satul Acmariu în satul Balomiru de Câmp, este necesară parcurgerea unei rute ocolitoare, prin Vințu de Jos, rută adiacentă care însumează aproximativ 24 de kilometri. Podul este, astfel, o necesitate pentru locuitorii din zonă.
Brudina care exista în zona unde se construiește podul a fost desființată, astfel încât locuitorii nu mai pot utiliza nici această modalitate de traversare a Mureșului. Podul va avea, în final, trei deschideri și o lungime de aproximativ 122 de metri. Lucrarea prevede realizare de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației. Termenul inițial de finalizare a investiției era aul 2020.
Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoare finală a investiției va ajunge la peste 2 milioane de euro, după majorările de contract din ultimii ani.
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Blandiana din 12 februarie 2023, valoarea totală actualizată a întregului proiect ajunge la peste 12 milioane de lei, dintre care până la data de 31 decembrie 2022 s-au cheltuit 6,85 de milioane de lei lei, restul de 6 milioane de lei lei urmând a fi cheltuiți în 2023. Primarul din Blandiana, Nicolae Gherman, susține că se lucrează la pod și că proiectul va fi finalizat în 2023.
”Suntem la un procent de realizare a investiției de 69 la sută. Se lucrează pe ambele maluri și sper că în noiembrie îl vom finaliza și îl vom da în trafic. Un an și jumătate nu s-a lucrat din cauza pandemiei”, a spus Nicolae Gherman.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA Călin Hartzos este unul dintre cei mai valoroși absolvenți ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Băiatul, șef al Promoției 2024 – „Avram […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor