Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine din import
Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine din import
Intenția Ministerului Agriculturii de a pune o etichetă specială pe carnea românească a fost comentată de către președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși.
Ioan Ladoși a explicat că în cazul cărnii de porc „nu prea avem ce eticheta”, având în vedere că „80% din carnea de porc pe care o consumă românii în galantare, vorbesc de comerțul modern, provine din import”.
Întrebat despre proiectul privind eticheta specială pentru carnea românească, Ioan Ladoși a explicat: „Aș putea să spun că nu prea avem ce eticheta, dacă vorbim de carnea de porc. Nu mai avem ce eticheta pentru că, așa cum se știe din cifre oficiale, 80% din carnea de porc pe care o consumă românii în galantare, vorbesc de comerțul modern, provine din import. Da, probabil că există niște regulamente care trebuie respectate, pentru că în proiectul acestei legi, în preambulul legii, există o sumedenie de trimiteri către regulamente și directive”.
„Probabil că acesta este scopul, în primul rând, să fim oarecum în rândul lumii și să ne aliniem la reglementările europene în privința etichetării, dar în realitate, repet, în privința cărnii de porc, noi nu prea avem ce eticheta, asta e realitatea (…). Nu există carne”, a adăugat președintele APCPR.
”Producția internă scade, și scade vertiginos”
„Producția internă scade, și scade vertiginos. Vă dau doar un singur exemplu. Dacă acum cinci ani sau șapte ani, înainte de apariția pestei porcine africane, care este problema numărul 1 a sectorului în România, în fiecare săptămână în abatoarele din România se tăiau cam 80.000 de porci, am ajuns la mai puțin de jumătate. Din această jumătate, deci sub 40.000 de porci sacrificați în abatoarele României, aproximativ 10% nu sunt porci produși în România”, a continuat el.
„Producția masivă de carne este în țările care sunt mari exportatoare de carne toate piețele lumii. Vorbim aici de Spania, vorbim de Țările de Jos, vorbim de țări cu tradiție de unde noi aducem la ora actuală marea parte a cărnii românești în galantare. Noi nu mai contăm, noi am devenit un produs de nișă ca și carne de porc românească. Asta e realitatea”, a mai spus Ioan Ladoși, conform b1tv.ro.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii
PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2024. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Cui trebuie să îi spui ”La mulți ani” de Sfinții Constantin și Elena. Nume derivate din numele Constantin și din Elena
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai