Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine din import
Producția internă de carne de porc scade vertiginos: 80% din carnea pe care o consumă românii provine din import
Intenția Ministerului Agriculturii de a pune o etichetă specială pe carnea românească a fost comentată de către președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși.
Ioan Ladoși a explicat că în cazul cărnii de porc „nu prea avem ce eticheta”, având în vedere că „80% din carnea de porc pe care o consumă românii în galantare, vorbesc de comerțul modern, provine din import”.
Întrebat despre proiectul privind eticheta specială pentru carnea românească, Ioan Ladoși a explicat: „Aș putea să spun că nu prea avem ce eticheta, dacă vorbim de carnea de porc. Nu mai avem ce eticheta pentru că, așa cum se știe din cifre oficiale, 80% din carnea de porc pe care o consumă românii în galantare, vorbesc de comerțul modern, provine din import. Da, probabil că există niște regulamente care trebuie respectate, pentru că în proiectul acestei legi, în preambulul legii, există o sumedenie de trimiteri către regulamente și directive”.
„Probabil că acesta este scopul, în primul rând, să fim oarecum în rândul lumii și să ne aliniem la reglementările europene în privința etichetării, dar în realitate, repet, în privința cărnii de porc, noi nu prea avem ce eticheta, asta e realitatea (…). Nu există carne”, a adăugat președintele APCPR.
”Producția internă scade, și scade vertiginos”
„Producția internă scade, și scade vertiginos. Vă dau doar un singur exemplu. Dacă acum cinci ani sau șapte ani, înainte de apariția pestei porcine africane, care este problema numărul 1 a sectorului în România, în fiecare săptămână în abatoarele din România se tăiau cam 80.000 de porci, am ajuns la mai puțin de jumătate. Din această jumătate, deci sub 40.000 de porci sacrificați în abatoarele României, aproximativ 10% nu sunt porci produși în România”, a continuat el.
„Producția masivă de carne este în țările care sunt mari exportatoare de carne toate piețele lumii. Vorbim aici de Spania, vorbim de Țările de Jos, vorbim de țări cu tradiție de unde noi aducem la ora actuală marea parte a cărnii românești în galantare. Noi nu mai contăm, noi am devenit un produs de nișă ca și carne de porc românească. Asta e realitatea”, a mai spus Ioan Ladoși, conform b1tv.ro.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR
Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR Curtea Constituţională a decis, joi, 19 decembrie 2024, că modalitatea de impozitare a pensiilor este neconstituţională și că trebuie aplicată cota de 10%. Citește și: PENSII 2025 | Când se plătesc pensiile în luna […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci