Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

GHINION pentru un elev de la mate-info din Alba: După contestații, a luat cu 1,3 puncte mai puțin la Bacalaureat 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

GHINION pentru un elev de la mate-info din Alba: După contestații, a luat cu 1,3 puncte mai puțin la Bacalaureat 2023

Un elev din cadrul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișa” din Municipiul Alba Iulia a avut un adevărat ghinion în urma contestației la examenul de Bacalaureat 2023 la Limba Română, unde de la rezultatul inițial de 8,15, reexaminarea i-a adus nota 6,80.

Rezultatele sunt afişate atât online, cât şi în centrele de examen, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

Primele rezultate obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2023 au fost afişate în 3 iulie.

Au promovat 91.246 de candidaţi (87.226 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 4.020 din promoţiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidaţi prezenţi, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestaţii) de 72,8% (73,3% – 2022 şi 67,8% – 2021).

Pentru promoţia curentă, rata de promovare a fost 78,4% (în uşoară creştere faţă de sesiunea din anul anterior – 78,3%).

Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulate):

►recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

►susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

►obţinerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

Anul trecut, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele dinainte de contestaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Lae Dreghici, spectacol GRANDIOS în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador, adrenalină și momente spectaculoase, în stilul care l-a consacrat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lae Dreghici, spectacol GRANDIOS în semifinalele ”Românii au talent”. Celebrul cascador, adrenalină și momente spectaculoase, în stilul care l-a consacrat Lae Dreghici a oferit vineri seara întregii țări un nou spectacol GRANDIOS, în stilul care l-a consacrat, cu multă adrenalină și momente spectaculoase, în semifinalele ”Românii au talent”.  Lae Dreghici, cascadorul fenomen din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea