Rămâi conectat

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, vicecampioană națională la minibaschet Under 12! Performanță pentru baschetbalistele lui Valentin Urian

Dan HENEGAR

Publicat

în

Formația Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a reușit o performanță notabilă, devenind vicecampioană națională la minibaschet Under 12.

Micuțele baschetbaliste din Cetatea Marii Uniri pregătite de antrenorul Valentin Urian, au disputat la baza BTT Costinești, finala cu ACS Dan Dacian Bucuresti, piedută cu scorul 13-39. Albaiuliencee au fost încurajate la malul mării de câțiva suporteri entuziaști.

Ne-am bucurat de baschet, a fost o experiență remarcabilă pentru noi ca echipă. Am trăit clipe extraordinare alături de fete și asta contează enorm, pe lângă medaliile de argint”, a spus Valentin Urian.

Timp de trei săptămâni, statiunea de tineret de pe malul Marii Negre a fost transformată în capitala baschetului juvenil autohton, adunând în cadrul competițiilor dedicate sportivilor Under 10 si Under 12 un adevarat record de peste 5000 de participanți.

La acest campionat, LPS Alba Iulia a mai disputat 3 întâlniri în grupă, 20-28 cu Dan Dacia București (viitoarea campioană), 34-20 cu Genial Baschet 22 București și 28-25 cu LT “Lucian Blaga” Reghin. Albaiuliencele au terminat pe locul secund, iar în semifinale au trecut de Smart Basktetball Team Cluj-Napoca, scor 17-12, calificându-se în ultimul act (în finala mică, CSȘ Sibiu s-a impus cu 23-19). Lot LPS Alba Iulia: Carla Andrea Alexandru, Ingrid Ciban Baicon, Cristina Maria Cioara, Karina Maria Onea, Eliza Maria Căta, Ana Ecaterina Damian, Maria Nichimiș, Maya Ioana Niga, Sofia Irina Cârja, Delia Valentina Marcus, Mădălina Anamaria Mărginean (parte dintre acestea, componente ale formației care a terminat pe locul 10 la nivel național în campionatul Under 13.

Bazându-se pe același efectiv, formația Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a participat săptămâna trecută la Compețiția Sportivă Națională de minibaschet Under 12, clasându-se pe locul secund în grupă (5 victorii și două eșeuri).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, 100 de ani! Astăzi, Centenarul „alb-negrilor”: expoziție de fotografie, meciul fostelor glorii pe „Cetate” și lansare Fan Shop oficial!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: astăzi, vineri 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor, meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii, cu acest prilej lansându-se primul Fan Shop oficial, la arena albaiuliană! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea