Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Bacalaureat 2023: Ce spune ministrul Educației de MIILE de elevi care nu s-au înscris la examen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2023: Ce spune ministrul Educației de MIILE de elevi care nu s-au înscris la examen

Ligia Deca, în calitate de Ministrul Educaţiei, a expus luni preocuparea referitoare la un potențial nivel scăzut de promovabilitate la anumite licee în cadrul examenului de Bacalaureat, similar situației din anii precedenți, exprimând dorința de a investiga în profunzime cauzele și de a interveni prin intermediul programelor naționale.

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE BACALAUREAT 2023 la Limba Română: Ce a picat anul acesta la Uman și Real

Ministrul Educaţiei a fost întrebat după şedinţa conducerii PNL cu miniştrii PNL din Executiv dacă recenta grevă a profesorilor a afectat pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat care debutează astăzi.

”Nu am afectat în niciun fel predarea materiei, pentru că până la data la care greva a început, materia pentru clasa a XII-a era deja parcursă şi deasemenea am avut grijă ca acolo unde a fost posibil să existe şi o perioadă de recuperare. De asemenea, mulţi dintre cei care au fost în grevă au transmis copiilor eventuale exerciţii de recapitulare, au ţinut legătura cu elevii lor şi eu sunt convinsă că săptămânile în care au putut să recapituleze au fost benefice pentru ceea ce pot face ei astăzi la examen”, a spus ministrul despre faptul că elevii ar putea fi afectaţi de perioada de grevă a profesorilor, potrivit News.ro.

Ministrul Educaţiei s-a referit şi la numărul mare de elevi care nu s-au înscris la Evaluarea Naţională anul acesta şi a anunţat că se va face o analiză în cadrul ministerului.

”Numărul mare de elevi care nu s-au putut înscrie la examen la Evaluarea naţională se înscrie în numărul pe care îl vedem în general, în ultimii ani. Nu a fost o proporţie mai mare decât în alţi ani, au fost cauze de tipul neîncheierii situaţiei, corigenţe, neînscrieri pentru că se află la şcoli pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale, sau sunt copii care pur şi simplu au rezultate la olimpiade şi se pot înscrie direct. În mod sigur, trebuie investigat şi ne propunem acest lucru, ca după ce trec examenele naţionale să vedem exact care este situaţia pe fiecare unitate de învăţământ, să vedem care sunt cauzele care au stat la baza neprezentării la Evaluarea Naţională.

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

Despre elevii neînscrişi la examenul de Bacalaureat, ministrul Ligia Deca a precizat că este o situaţie mai deosebită.

”De exemplu, la liceele tehnologice avem posibilitatea de examen de Bacalaureat, de examene de certificare profesională sau şi una şi alta, sunt copii care optează doar pentru certificarea profesională şi pentru intrarea ulterior în piaţa muncii”, a explicat Deca.

Ea a menţionat că în funcţie de specificul fiecărui liceu şi de rezultatele din clasa a XII-a, pot fi copii care preferă să se prezinte la sesiunea de Bacalaureat din toamnă sau în anul următor.

”Şi aici trebuie să investigăm exact cauzele şi să reducem numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat, dacă nu au motive obiective”, a spus Deca.

Despre promovabilitatea scăzută în unele licee, ministrul a spus: ”Vom analiza situaţia acestor licee şi vom vedea care sunt intervenţiile necesare. Aşa cum am avut proiectul Rose care s-a uitat la legătura aceasta între liceu şi învăţământul superior, vom încerca să analizăm care sunt cauzele şi să intervenim prin programele naţionale pe care le avem. Dacă sunt cauze sociale, trebuie să intervenim cu măsuri de suport social, dacă sunt cauze care ţin de nevoie suplimentară, învăţământ remedial, ne vom axa pe acestea. Este clar că trebuie să avem intervenţii mult mai individualizate, în funcţie de nevoile fiecărui copil” a mai spus Ligia Deca.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea