Rămâi conectat

Ştirea zilei

Salvatorii din Alba CONTINUĂ lupta împotriva dezastrului lăsat în urmă de inundații: Câți militari intervin astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvatorii din Alba CONTINUĂ lupta împotriva dezastrului lăsat în urmă de inundații: Câți militari intervin astăzi

În data de 13 iunie 2023, în localitatea Șard, comuna Ighiu din județul Alba, a avut loc o intervenție de amploare pentru evacuarea apelor din subsolurile inundate ale gospodăriilor afectate.

Informațiile furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba dezvăluie că acțiunea a implicat multiple forțe și mijloace, cu scopul de a asigura siguranța și sprijinul necesar cetățenilor afectați.

CITEȘTE ȘI: BILANȚUL inundațiilor din Alba, ziua a II-a: Peste 100 de gospodării au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Circulația rutieră a fost temporar blocată pe două drumuri

La ora 10:00, a fost declanșată o manevră de forțe și mijloace pentru a continua intervenția de evacuare a apelor. O grupă operativă, formată din 33 de pompieri militari din cadrul ISU Alba, a fost mobilizată în teren pentru a coordona acțiunile. Aceasta a fost echipată cu 5 Autospeciale de Salvare și Asistență Tehnică (ASAS), 11 motopompe, 1 Ambarcațiune Multirol de Operații Portuar (AMOP), 2 Autospeciale pentru Prim Ajutor și Comandă (APIC) și 1 Autospecială pentru Geniu și Operațiuni Speciale (AGO).

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO| A doua zi de inundații la Șard: Plouă torențial in continuare

Pe lângă ISU Alba, și alte instituții au fost implicate în misiunea de evacuare a apelor. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a trimis în zonă 4 polițiști și 2 autovehicule, în timp ce Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Alba a contribuit cu 5 jandarmi și 1 autovehicul. În plus, Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba a mobilizat 15 persoane, care au fost dotate cu 8 motopompe și 6 utilaje.

CITEȘTE ȘI: ZECI de gospodării afectate de inundațiile de la Ighiu, de duminică: În zonă plouă din nou abundent

Scopul principal al grupei operative a fost realizarea unei recunoașteri în teren, cu scopul de a identifica pagubele produse și gospodăriile care necesitau intervenția pentru evacuarea apei rămase. În urma evaluărilor inițiale, nu s-au mai primit apeluri de urgență prin intermediul numărului unic de urgență 112 (SNUAU) din zonă, iar nivelul apelor era în scădere. De asemenea, în momentul respectiv nu s-au înregistrat precipitații în zonă, ceea ce a reprezentat o veste îmbucurătoare pentru echipajele de intervenție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Se oferă recompensă pentru informații care duc la găsirea ei. Yukanna este o cățelusă Golden Retriever, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea