Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Păcănelele, INTERZISE la sat și în localitățile sub 5.000 de locuitori: Alte locații de unde ar putea dispărea jocurile de noroc

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Păcănelele, INTERZISE la sat și în localitățile sub 5.000 de locuitori: Alte locații de unde ar putea dispărea jocurile de noroc

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Păcănelele ar putea fi interzise în sate, micile comune sau orășele, mai precis în localitățile sub 5.000 de locuitori. De asemenea, sălile de jocuri de noroc ar trebui să dispară de la parterul blocurilor din marile orașe, iar distanța dintre două locații ar trebui să fie de cel puțin 300 de metri.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Acest proiect de modificare a Ordonanței 77/2009, care reglementează jocurile de noroc în România, se află în acest moment în dezbaterea Senatului. Organizarea și exploatarea activității de jocuri de noroc pe teritoriul României constituie monopol de stat, iar statul acordă dreptul de organizare și exploatare a activității, prin Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Asta ar însemna ca adevărații jucători, “gamblerii” pasionați de la sate și comune, să facă naveta la oraș în acest scop recreațional, la fel ca turiștii din țările în care cazinourile sunt interzise, care iau cu asalt Bucureștiul în expediții city-break.

Dacă legea va fi modificată în acest sens, pierderile la bugetul de stat și local ar fi, în anumite cazuri, devastatoare. Este de notorietate că multe dintre ajutoarele sociale din comunitățile defavorizate se întorc la stat prin păcănele.

Nu mai poți să ajungi la sală cu liftul

Conform noilor reglementări, spațiul propus de investitor pentru sala de joc nu poate să fie amplasat în unitățile administrativ – teritoriale cu o populație sub 5.000 de locuitori. În aceste localități nu pot fi desfășurate nici jocuri slot machine, adică păcănele, activitate considerată de risc limitat.

De asemenea, sălile de jocuri de noroc trebuie să dispară din blocuri, iar distanța minima între două locații cu această destinație trebuie să fie de cel puțin 300 de metri.

Această prevedere ar pune mari probleme, mai ales în București, unde cazinourile sunt comasate în hotelurile din centru, iar cele mai multe dintre sălile de păcănele la parterul blocurilor.

Fără păcănele în biserică
În momentul de față, sălile pentru jocuri de noroc sunt interzise în școli, campusuri universitare, biserici, spitale, muzee sau teatre, în stațiile de autobuz sau în scara blocului.

Iată lista spațiilor interzise în acest moment, prin ordonanța 77/2009:

“Spațiul propus nu poate fi situat în incinta unui așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, unor așezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în perimetrul delimitat destinat acestora; se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.).

În mod excepțional se admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de spectacole, săli de sport, case de cultură și altele de acest fel, cu condiția să fie asigurate cumulativ următoarele condiții: acces separat pentru jucători, să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activități și să poată fi restricționat total accesul minorilor”.

Cazinouri, doar în hoteluri de la 3 stele în sus

Activitatea de tip cazinou se poate organiza în imobile care nu au destinația de locuință sau în locații care fac parte din hoteluri având o clasificație, conform normelor naționale în vigoare, de cel puțin 3 stele.

Sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea