Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Imagini SPECTACULOASE la Lopadea Nouă: Șacal auriu surprins „la pândă” după o căprioară

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Imagini SPECTACULOASE la Lopadea Nouă: Șacal auriu surprins „la pândă” după o căprioară

Imagini spectaculoase cu un șacal auriu care urmărește o căprioară au fost surprinse în localitatea Lopadea Nouă.

După ce șacalul a căutat aproximativ 10 minute prin lucernă, inspectând toate culcușurile, într-un final a descoperit și adevarata pradă, căprioara.

Imaginile au fost realizate de Felix Bogdan Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuţi vânători profesionişti din judeţul Alba.

Dragostea sa pentru natură şi pasiunea pentru fotografie s-au îmbinat perfect în ultimii ani, acesta reuşind să surprinda in imagini unele dintre cele mai frumoase specii de animale sălbatice care trăiesc în zona judeţului Alba şi nu numai.

Anual, fiecare fond de vânătoare are alocat un anumit număr de şacali care pot fi vânaţi. Atacurile înregistrate în mai multe zone ale ţării arată că numărul acestora a cerscut în ultimul timp. Primul şacal a fost împuşcat în Alba în anul 2009.

Acest animal sălbatic este un mamifer carnivor din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit.

Şacalul umblă foarte mult şi într-un timp scurt. Poate fi găsit la intervale de o zi, la distanţe de peste 100 de kilometri. Este văzut mai ales pe lângă gospodăriile din apropierea cursurilor de apă. Primăvara atacă turmele de oi sau de capre şi ucide miei şi iezi.

Prezenţa şacalului la noi în ţară este pusă de specialişti pe seama schimbărilor climatice accentuate din ultimii ani. Cele mai multe exemplare trăiesc în zona de răsărit a câmpiei Bărăganului, unde au întâlnit condiţii prielnice pentru a înlocui populaţiile de lupi, dispărute din zona de câmpie.

Sursa foto: Felix Bogdan Dragomir – Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șoferii din Alba pericol pe drumurile publice: Mai multe infracțiuni rutiere depistate de polițiști în weekend

Bera Larisa

Publicat

în

Șoferii din Alba pericol pe drumurile publice: Mai multe infracțiuni rutiere depistate de polițiști în weekend Mai mulți șoferi din județul Alba au fost surprinși de polițiști conducând sub influența alcoolului sau fără permis, punând astfel în pericol siguranța tuturor participanților la trafic. Citește și: Tată și fiu din Roșia Montană, REȚINUȚI de polițiști, după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea