Rămâi conectat

Curier Județean

Investiții pentru producerea de arme moderne la Fabrica din Cugir: Anunțul ministrului Economiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Investiții pentru producerea de arme moderne la Fabrica din Cugir: Anunțul ministrului Economiei

În cursul zilei de joi, 20 aprilie, ministrul Economiei, Florin Spătaru a spus că va solicita, la rectificarea bugetară, încă 500 de milioane de lei pentru modernizarea industriei de Apărare.

Fabricile românești produc acum mai ales muniție și echipamente de tip sovietic, iar principalul client al acestora este Ministerul Apărării Naționale, scrie Europa Liberă.

Ministrul anunță că instituția pe care o conduce organizează în această perioadă licitații pentru dezvoltarea fabricilor românești din industria de Apărare. Acestea au primit, pentru modernizare, în ultimul an și jumătate 800 de milioane de lei.

Sunt anunțate investiții la Sadu, în județul Gorj, pentru muniții integrate, la Cugir, în județul Alba, pentru arme moderne, la Ploiești, pentru rachete interceptoare pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot. Ultima investiție este realizată împreună cu firma americană Raytheon.

Tot în acest an, spune ministrul Economiei, se va stabili unde și cine va construi în România o fabrică nouă de pulberi pentru muniție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

12- 14 iulie 2024 | Festivalul dacic Singidava la Cugir: reconstiturea incinerării nobilului dac, ateliere, lupte de gladiatori și dansuri. PROGRAM

Bera Larisa

Publicat

în

12- 14 iulie 2024 | Festivalul dacic Singidava la Cugir: Reconstiturea incinerării nobilului dac, ateliere, lupte de gladiatori și dansuri. PROGRAM În urbea de la poalele Drăganei atmosfera istorică va fi adusă din nou în prim-plan, atât printre localnici cât și  printre vizitatori, prin intermediul Festivalului Dacic Singidava, un eveniment organizat de Orașul Cugir și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea