Rămâi conectat

Politică Administrație

România, printre țările Uniunii Europene cu cele mai mari creșteri salariale: Veniturile românilor s-au majorat cu 12,3%, în 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, printre țările Uniunii Europene cu cele mai mari creșteri salariale: Veniturile românilor s-au majorat cu 12,3%, în 2022

În anul 2022, România a fost una din țările europene cu cea mai mare creștere a salariilor, de 12,3%, comparativ cu media Uniunii Europene de 4,4%, fiind depășită doar de Ungaria, Bulgaria și Lituania, arată datele Eurostat.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, România a încheiat anul 2022 cu un sa­lariu mediu net de 4.398 de lei, o creştere de 13,4% în decem­brie 2022 faţă de de­cembrie 2021.

În acelaşi timp, rata a­nua­lă a inflaţiei a ajuns la 16,4% în ultima lună din anul trecut, înghiţind astfel din nou creşte­rile salariale efectuate de companiile de pe piaţa locală.

În Uniunea Europeană, venitul mediu orar a fost în 2022 de 22,9 euro şi de 25,5 euro în zona euro.

Ungaria a avut cea mai mare creştere faţă de 2021, de 16,4%, urmată de Bulgaria, cu 15,5%, şi Lituania, cu 13,4%. Pe locul cinci s-a aflat Polonia, cu 11,7%.

Cele mai mici rate de creştere au fost raportate de Danemarca (2,2%), Finlanda, Malta şi Italia (2,3%).

La nivelul Uniunii Europene, salariile şi veniturile orare s-au majorat cu 4,6% în industrie, cu 5,2% în construcţii şi cu 5% în servicii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României! Rezultatele foarte bune înregistrate de AUR la nivelul județului Alba, dar și activitatea intensă din ultimele luni ale senatorului Călin Gheorghe Matieș atât la București, cât și în teritoriu, l-au propulsat tot mai mult pe actualul senator care a creat emoții inclusiv în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea