ALERTĂ InfoCons: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Ce cantitate de zaharuri conțin
InfoCons trage un semnal de alarmă, înainte de 8 martie, cu privire la bomboanele găsite pe rafturile magazinelor din România.
Bomboanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri, arată o atenționare InfoCons. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g la 100 grame de produs.
InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.
Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:
– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
– 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
– 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
– 48% din produse au 1 aditiv alimentar;
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:
– toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322)
– 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
– 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330).
Din punctul de vedere al ingredientului principal:
– 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;
– 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
– 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;
– 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;
– 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao
– 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.
Din punctul de vedere al conținutului de cacao:
– 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao
Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între: 82 % – 23 %
Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.
Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportată la 100 grame de produs.
Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
ANRE impune reguli noi pentru contractele de furnizare: Măsuri de informare a clienților finali privind încetarea schemei de sprijin pentru energia electrică
ANRE impune reguli noi pentru contractele de furnizare: Măsuri de informare a clienților finali privind încetarea schemei de sprijin pentru energia electrică Furnizorii de energie elecrică sunt obligați, conform noului ordin emis recent de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), să le transmită clienților săi, până pe data de 10 iunie 2025, mai […]
Minivacanța de Rusalii 2025: Weekend prelungit de 3 zile. Ce alte zile libere legale mai au românii anul acesta
Minivacanța de Rusalii 2025: Weekend prelungit de 3 zile. Ce alte zile libere legale mai au românii anul acesta Una dintre cele mai importante sărbători creștine – Rusaliile, care marchează Pogorârea Sfântului Duh asupra apostolilor lui Hristos, sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște. În 2025, prima zi de Rusalii este prăznuită duminică, 8 […]
PENSII 2025 | Care este modalitatea de calculare a pensiilor după nouă formulă de calcul bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar
Pensii 2025 | Care este modalitatea de calculare a pensiilor după nouă formulă de calcul bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar Procesul de recalculare a pensiilor are la bază, conform reprezentanților Ministerului Muncii, un agloritm complex de lucru și reprezintă o etapă esențială în corectarea inechităților existente în prezent la nivelul diferitelor […]