ALERTĂ InfoCons: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Ce cantitate de zaharuri conțin
InfoCons trage un semnal de alarmă, înainte de 8 martie, cu privire la bomboanele găsite pe rafturile magazinelor din România.
Bomboanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri, arată o atenționare InfoCons. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g la 100 grame de produs.
InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.
Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:
– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;
– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;
– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;
– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;
– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;
– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;
– 12% din produse au 4 aditivi alimentari;
– 12% din produse au 3 aditivi alimentari;
– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;
– 48% din produse au 1 aditiv alimentar;
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:
– toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322)
– 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);
– 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330).
Din punctul de vedere al ingredientului principal:
– 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;
– 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;
– 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;
– 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;
– 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao
– 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.
Din punctul de vedere al conținutului de cacao:
– 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao
Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între: 82 % – 23 %
Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.
Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs.
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportată la 100 grame de produs.
Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan