Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiect de lege: Românii care nu își fac o ASIGURARE OBLIGATORIE pentru locuință a putea fi amendați

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiect de lege: Românii care nu își fac o ASIGURARE OBLIGATORIE pentru locuință a putea fi amendați

Un nou proiect de lege pus în dezbatere ar putea aduce amenzi severe pentru românii care nu își încheie o poliță de asigurare obligatorie PAD pentru locuință.

Executivul vrea ca toți cei care din diverse motive refuză să își încheie o poliță de asigurare pentru locuință să fie amendați.

Mai mult în proiectul pus în dezbatere se vorbește și despre o majorare substanțială a impozitelor pentru locuințe în cazul proprietarilor care nu au o poliță de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor (PAD).

În cazul unui cutremur major există riscul ca locuința sau blocul în care locuiți să fie afectate. Statul oferă despăgubiri numai persoanelor care și-au încheiat înainte o poliță de asigurare.

Cutremurele din Turcia și Siria, dar și noua zonă seismică din Gorj au reamintit românilor cât de vulnerabili pot fi în fața unor dezastre naturale de acest gen.

Statistic circa 80% din proprietarii la nivel național riscă să piardă toată agoniseala de o viață în cazul unui cutremur major pentru că statul nu poate veni în ajutor pentru cei care nu și-au încheiat înainte o poliță de asigurare obligatorie PAD.

Asigurarea de locuință obligatorie PAD costă pe an circa 20 de euro, echivalentul la 100 de lei pe an în funcție de tipul acesteia. Despăgubirea este de 10.000 de euro pentru alte daune și 20.000 de euro pentru cutremure, inundații și alunecări de teren.

În România, cei care dețin polițe de asigurare sunt puțin peste 19%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea