Rămâi conectat

Actualitate

Cârnații de Pleșcoi și caltaboșul, în topul celor mai buni cârnați din lume. Pe ce loc se află România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cârnații de Pleșcoi și caltaboșul, în topul celor mai buni cârnați din lume. Pe ce loc se află România

Cârnații sunt printre cele mai iubite preparate din lume și sunt întâlniți în gastronomia multor popoare. Iată care sunt cei mai buni din lume.

Babic, cabanos, ghiudem, trandafir: toate aceste sortimente de cârnați sunt populare în România. Așa cum chorizo, salsiccia și bratwurst sunt considerați unii dintre cei mai savuroși cârnați la nivel mondial și nu sunt consumați doar în țara lor de origine.

Site-ul tastatlas.com a publicat topul celor mai buni cârnați din lume, iar în acest clasament au intrat două produse din România: cârnații de Pleșcoi și caltaboșul. Cârnații de Pleșcoi se află pe locul 27, iar caltaboșul pe poziția 37.

Cel mai bun cârnat din lume este considerat Chistorra, un cârnat tradițional din Spania (Țara Bascilor). Este un produs din carne de porc, e asemănător cu chorizo și este condimentat cu usturoi, sare și boia de ardei, ceea ce îi conferă culoarea roșu aprins.

În top 10 au fost incluse următoarele sortimente: Morcilla de Grnada (Spania, locul 2), Regensburger wurst (Germania, locul 3), Alheira de Vinhais (Portugalia, locul 4), Chorizo (Spania, locul 5), Salsiccia (Italia, locul 6), Sucuk (Turcia, locul 7), Loukaniko (Grecia, locul 8), Bratwurst (Germania, locul 9), Alheira (Portugalia, locul 10).

Cei mai buni cârnați din România

Caltaboșul este descris pe tasteatlas.com drept un cârnat de porc pe bază de ficat, care este preparat și consumat în mod tradițional în perioada sărbătorilor de iarnă. Deoarece e o specialitate făcută casă, nu există o singură rețetă pentru el, dar mai conține carne și alte organe. Ingredientele sunt fierte cu mirodenii, tocate, amestecate cu ceapă și orez (opțional). Spre deosebire de alte tipuri de cârnați românești, caltaboșii sunt fierți, nu prăjiți.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt un produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană și beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Cârnaţii de Pleşcoi sunt făcuți dintr-un amestec de carne de oaie şi vită (minimum 55% carne de oaie) și sunt condimentaţi cu ardei iute și usturoi. Această combinaţie de ingrediente şi procesul de producţie conferă cârnaţilor de Pleşcoi un gust unic.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate Direcția Generală Anticorupție (DGA), în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, lansează pe 13 decembrie 2024 campania națională de prevenire a corupției „E TIMPUL SĂ NU […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea