Comunicat de presă| USR nu a votat bugetul la Aiud: „Nu dorim susținerea salariilor lipitorilor de afișe și a politrucilor”
Comunicat de presă| USR nu a votat bugetul la Aiud: „Nu dorim susținerea salariilor lipitorilor de afișe și a politrucilor”
Până nu vom vedea din partea administrației locale un plan de reorganizare pe criterii de competență și de sustenabilitate financiară nu vom da votul nostru în nici o chestiune ce implică bugetul comunității.
Dacă anii trecuți am considerat ca este necesar să aprobăm bugetul actualului executiv ca o masură de a asigura bunul mers al administrației publice, de acum înainte nu vom mai aplica acest principiu. Ceea ce se întâmpla acum în administrația Aiudeană nu este altceva decât o jecmaneală a buzunarului cetățenilor pentru a sustine cumetriile politice și salariile babane a fostilor și actualilor sustinatori politici.
Cred ca nu este cazul sa amintesc posturile calduțe înființate în ultimii ani care au fost ocupate (prin concurs desigur de camarilla politica a ”echipei de 1,0”.
Cred că nu mai trebuie să amintesc faptul că orașul a fost îndatorat pe cel puțin 20 de ani de acum înainte iar cetățenii Aiudului vor plati rate și dobanzi prin care se încearcă acoperirea incompetenței în implementarea proiectelor europene unde sunt proiecte neterminate de mai bine de 6 ani.
Motivele pentru care nu am votat bugetul propus sunt: pentru că nu dorim susținerea salariilor lipitorilor de afișe și a politrucilor cățărați sau plantați prin instituții care consumă resurse financiare semnificative.
Una dintre aceste instituții, după cum cred că știți și dvs. este Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud, – o organizație culturala care are cea mai mare densitate de ”ȘEFI” pe metru pătrat. Despre înființarea acestei organizații de ”șefi pentru șefi” am vorbit mult înainte, dar fără efecte pentru că politicul își face treaba nestingherit atunci când este vorba de interese de grup.
Păstorii culturii Aiudene ne-au fluturat lozinca acum doi ani, cum că în Aiud ”cultura aduce bani”. DA, se poate spune asta însă de fapt banii pe care îi aduce cultura în Aiud reprezinta de fapt maximum 1,2% (deci sub 2%) din banii pe care îi consumă din buzunarul contribuabililor, adică buzunarul nostru. În actualul buget propus peste 80% din cheltuielile Centrului Multicultural reprezinta salarii, sporuri, indemnizații și vouchere de vacanță plătite de către cetățeni. Credem că aceste valori care se regăsesc în buget nu sunt demne de o instituție de cultură cu 5 posturi de șefi și directori atâta timp cât catalogăm Aiudul ca oraș cultural.
În condițiile în care orașul a fost nevoit să se împrumute pentru a continua investițiile, considerăm absolut necesară o reorganizare a administrației și a tuturor serviciilor din subordinea Primăriei și în special al acestui centru care știm bine ca a fost politizat.
Reorganizarea ar trebui făcută pe criterii de sustenabilitate financiară și pe criterii de competență a personalului. Nu au ce căuta politrucii în locul specialiștilor!
Același lucru se aplică și SPAPL unde câteva societăți contractează de ani de zile prin achiziție directa (fără licitație) lucrări care pot fi realizate simplu prin punerea la treabă a asistaților sociali.
Până nu vom vedea din partea administrației locale un plan de reorganizare pe criterii de competență și de sustenabilitate financiară nu vom da votul nostru în nici o chestiune ce implică bugetul comunității.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan