Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| USR nu a votat bugetul la Aiud: „Nu dorim susținerea salariilor lipitorilor de afișe și a politrucilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| USR nu a votat bugetul la Aiud: „Nu dorim susținerea salariilor lipitorilor de afișe și a politrucilor”

Până nu vom vedea din partea administrației locale un plan de reorganizare pe criterii de competență și de sustenabilitate financiară nu vom da votul nostru în nici o chestiune ce implică bugetul comunității.

Dacă anii trecuți am considerat ca este necesar să aprobăm bugetul actualului executiv ca o masură de a asigura bunul mers al administrației publice, de acum înainte nu vom mai aplica acest principiu.  Ceea ce se întâmpla acum în administrația Aiudeană nu este altceva decât o jecmaneală a buzunarului cetățenilor pentru a sustine cumetriile politice și salariile babane a fostilor și actualilor sustinatori politici.

Cred ca nu este cazul sa amintesc posturile calduțe înființate în ultimii ani care au fost ocupate (prin concurs desigur de camarilla politica a ”echipei de 1,0”.

Cred că nu mai trebuie să amintesc faptul că orașul a fost îndatorat pe cel puțin 20 de ani de acum înainte iar cetățenii Aiudului vor plati rate și dobanzi prin care se încearcă acoperirea incompetenței în implementarea proiectelor europene unde sunt proiecte neterminate de mai bine de 6 ani.
Motivele pentru care nu am votat bugetul propus sunt: pentru că nu dorim susținerea salariilor lipitorilor de afișe și a politrucilor cățărați sau plantați prin instituții care consumă resurse financiare semnificative.

Una dintre aceste instituții, după cum cred că știți și dvs. este Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud, – o organizație culturala care are cea mai mare densitate de ”ȘEFI” pe metru pătrat.  Despre înființarea acestei organizații de ”șefi pentru șefi” am vorbit mult înainte, dar fără efecte pentru că politicul își face treaba nestingherit atunci când este vorba de interese de grup.

Păstorii culturii Aiudene ne-au fluturat lozinca acum doi ani, cum că în Aiud ”cultura aduce bani”. DA, se poate spune asta însă de fapt banii pe care îi aduce cultura în Aiud reprezinta de fapt maximum 1,2% (deci sub 2%) din banii pe care îi consumă din buzunarul contribuabililor, adică buzunarul nostru. În actualul buget propus peste 80% din cheltuielile Centrului Multicultural reprezinta salarii, sporuri, indemnizații și vouchere de vacanță plătite de către cetățeni. Credem că aceste valori care se regăsesc în buget nu sunt demne de o instituție de cultură cu 5 posturi de șefi și directori atâta timp cât catalogăm Aiudul ca oraș cultural.

În condițiile în care orașul a fost nevoit să se împrumute pentru a continua investițiile, considerăm absolut necesară o reorganizare a administrației și a tuturor serviciilor din subordinea Primăriei și în special al acestui centru care știm bine ca a fost politizat.

Reorganizarea ar trebui făcută pe criterii de sustenabilitate financiară și pe criterii de competență a personalului. Nu au ce căuta politrucii în locul specialiștilor!

Același lucru se aplică și SPAPL unde câteva societăți contractează de ani de zile prin achiziție directa (fără licitație) lucrări care pot fi realizate simplu prin punerea la treabă a asistaților sociali.

Până nu vom vedea din partea administrației locale un plan de reorganizare pe criterii de competență și de sustenabilitate financiară nu vom da votul nostru în nici o chestiune ce implică bugetul comunității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea