Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Colaborare CSM Unirea Alba Iulia și multipla campioană “U”-Olimpia Cluj, pentru fotbal feminin | Meciuri de Champions League pe “Cetate”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru promovarea fotbalului feminin în Cetatea Marii Uniri se va derula un parteneriat între Olimpia Cluj și CSM Unirea Alba Iulia, colaborarea ce va debuta în scurt timp urmând să aducă pe “Cetate” meciuri din Champions League ale echipei clujene.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, prilejuită de debutul pregătirilor divizionarei terțe CSM Unirea Alba Iulia, întâlnire la care a fost prezent și Alin Cioban, președintele FC Universitatea Olimpia Cluj. Cea mai titrată echipă din fotbalul feminin românesc și principala sursă de proveniență a jucătoarelor din echipa națională, a fost înființată în 2010. Olimpia Cluj a câștigat titlul național 11 ani consecutivi (12 titluri în total), are 8 Cupe ale României și a participat mereu în UEFA Women’s Champion League.

Este un moment bun să anunțăm acest parteneriat, să creștem grație acestei colaborări, să devenim un club profesionist la fotbal feminin”, a spus Mihai Dăscălescu.

“Sunt două motive care stau la baza acestui demers: interesul directorului CSM Unirea Alba Iulia, dar și apelul părinților jucătoarelor din Alba. Noi, la Cluj, avem foarte multe fete legitimate care provin din această zonă. Așa am decis că cel mai bun lucru este să devenim parteneri în acest an, un lucru benefic atât pentru imaginea orașului cât și pentru CSM Unirea Alba Iulia. Ne dorim ca acest centru să se dezvolte, să promovăm din Liga 3 în Liga 2, chiar pe prima scenă, iar Alba Iulia să devină un pol important al fotbalului feminin din România”, a precizat Alin Cioban, originar din Jibou și membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din partea fotbalului feminin, organism unde este coleg cu Mihai Dăscălescu, unul dintre cei doi reprezentanți ai Ligii 3.

În prezent, la Alba Iulia activează Student Sport, echipă care reprezintă Petrolul Ploiești în primul eșalon și joacă meciurile considerate pe teren propriu la Ighiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea