Ce țară din UE ar putea legaliza căutarea alimentelor în tomberoane: Ce motiv stă în spatele deciziei
Ce țară din UE ar putea legaliza căutarea alimentelor în tomberoane: Ce motiv stă în spatele deciziei
În Germania răscolirea gunoaielor în căutare de produse sau alimente ar putea deveni perfect legală, ca parte a luptei împotriva risipei.
A strânge alimente dintr-un coș de gunoi este cu siguranță un act de disperare extremă, dar în multe țări este de fapt o infracțiune. Germania dorește acum să o legalizeze și o face ca parte a luptei împotriva risipei alimentare.
În fiecare an, în Germania sunt irosite 11 milioane de tone de alimente, iar ministrul german al Agriculturii, Green Cem Özdemir, a decis să legalizeze practica cătării în gunoi, adică recuperarea alimentelor încă comestibile din pubele, chiar și în afara supermarketurilor, informează Europa Today.
În prezent, în țară, cei care preiau alimente din containerele de gunoi pot fi găsiți vinovați de încălcare a proprietății private și delapidare. Cu toate acestea, deoarece aceasta este o infracțiune minoră, urmăririle penale se bazează adesea doar pe plângeri individuale, iar unele magazine tolerează această practică.
Dar, potrivit ministrului Özdemir, această practică nu ar trebui incriminată în niciun fel. ”Oricine dorește să salveze alimente comestibile din containerele de deșeuri nu ar trebui să fie urmărit penal pentru asta”, a spus el. ”Cred că toți am dori ca forțele de ordine și instanțele să se concentreze asupra criminalilor adevărați”, a adăugat el.
Politicianul susține că dezincriminarea căutării în gunoi ar putea ajuta la reducerea celor 11 milioane de tone de alimente care sunt risipite în fiecare an în țară. ”Nu există o soluție unică pentru a rezolva risipa de alimente dintr-o singură lovitură”, a spus el, ”dar trebuie să ne uităm pragmatic de unde putem începe”.
Nu este încă clar dacă planul ministrului va câștiga sprijinul partenerilor de coaliție, întrucât nu a făcut parte din acordul guvernamental. Totuși, potrivit ministrului, acest aspect trebuie abordat cu prioritate, în loc să susțină creșterea producției agricole în Germania și în UE în detrimentul măsurilor de mediu.
Scopul principal este de a reduce la jumătate risipa alimentară ”în fiecare sector al lanțului alimentar” până în 2030. Dezincriminarea căutării în gunoi poate fi un pas către atingerea acestui obiectiv.
Sursa: dcbusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun