Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce spune OMUL care a atras peste 350 de MILIOANE de euro, fonduri europene, pentru municipiul Alba Iulia, despre proiectele aflate acum în implementare

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Ce spune OMUL care a atras peste 350 de MILIOANE de euro, fonduri europene, pentru municipiul Alba Iulia, despre proiectele aflate acum în implementare: „O sumă importantă, care este acolo, este pe contracte. Trebuie cheltuită, o bună parte nu a fost încă cheltuită…”

Nicolaie Moldovan, expert în politici europene și fostul City Manager al municipiului Alba Iulia, a povestit despre rata de absorbție a fondurilor europene, de care orașul nostru s-a bucurat în timpul mandatului său, precum și despre regulile pe care administrațiile trebuie să le aibă în vedere, în cazul nerespectării condițiilor de accesare ale acestor sume.

Invitat la Radio Unirea FM, Nicolaie Moldovan a vorbit despre suma de bani europeni atrasă de orașul nostru, pe parcursul perioadei în care s-a aflat în funcție la Primăria Alba Iulia și despre proiectele pe care le-a lăsat moștenire, cele mai mari fiind cele două loturi de mobilitate și autobuzele electrice, proiecte aflate acum în implementare:

„Mai bine de 350 de milioane de euro au fost atrași în acea perioadă.

O sumă importantă, care este acolo, este pe contracte. Trebuie cheltuită, o bună parte nu a fost încă cheltuită, cea mai mare parte din această sumă. Oficial, astăzi ce nu se termină, va fi continuat pe cheltuiala beneficiarilor sau dacă va exista sprijinul Guvernului.

Este cert că România încă nu are o poziție finală privitoare la modul în care va trata proiectele nefuncționale la 31 decembrie 2023.”, a declarat Nicolaie Moldovan, la Radio Unirea FM.

România poate accesa în următoarele luni peste 2,5 miliarde de euro, bani europeni, o sumă record care ar putea însemna investiții serioase în agricultură, energie verde, tehnologie, digitalizare sau reciclare.

De la aderarea României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, și până la 31 iulie 2021, sumele primite de România de la bugetul UE au fost, aproximativ, de trei ori mai mari decât sumele plătite de România către bugetul UE, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice.

Informația a fost publicată pe Facebook de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Potrivit balanței financiare nete, evoluţia fluxurilor financiare dintre România şi Uniunea Europeană arată că țara noastră a primit 66,2 miliarde de euro, în timp ce a cotizat la bugetul Uniunii Europene cu 22,8 miliarde de euro.

Astfel, România înregistrează un sold pozitiv de 43,39 de miliarde de euro în cei 14 ani de apartenență la UE, fonduri europene primite de țara noastră peste banii cu care a contribuit la bugetul UE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări

Bera Larisa

Publicat

în

LIVE VIDEO | Parada portului popular la Festivalul Internațional de Folclor din Aiud: Participă ansambluri folclorice din 9 țări Festivalul Internațional de Folclor Aiud, a ajuns la cea de-a XII-a ediție, și se desfășoară în perioada 25- 28 iulie 2024. Municipiul Aiud este gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea