Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Halloween-ul 2022, sărbătorit și în ALBA: Vrăjitoarele și vârcolacii au „bântuit” cartierul Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Halloween-ul 2022, sărbătorit și în ALBA: Vrăjitoarele și vârcolacii au „bântuit” cartierul Micești

Halloween-ul, una dintre cele mai îndrăgite și așteptate dintre sărbătorile de toamnă atât de cei mari, cât și de cei mici, a fost celebrat cu multă bucurie și în casele locuitorilor din Alba Iulia astăzi, 31 octombrie.

Astfel, în cartierul Micești din localitate, un grup de fete, costumate în personaje fantastice precum un vârcolac și câteva vrăjitoare, au ales să petreacă în această noapte precum restul tinerilor din Vest.

Acestea s-au strâns la locuința uneia dintre prietenele lor, unde au dansat și au mâncat dulciuri, înainte să „bântuie” pe străzile din cartier, pentru a-și înspăimânta vecinii, într-un mod amuzant, cu vestimentația lor creativă.

Citește și: Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”

Modul în care albaiulienii au ales să sărbătorească venirea Halloween-ului nu s-a oprit la costumele inventive și la clasicele dulciuri. În cursul acestui weekend, numeroase competiții de sculptat dovleci, un alt obicei consacrat al acestei sărbători, au fost organizate în orașul nostru, iar acest prilej a fost primit cu mult entuziasm atât de copiii din Alba Iulia, precum și de părinții acestora.

Citește și: MESAJE de HALLOWEEN 2022. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN

Halloween-ul a devenit mai mult un prilej de petrecere decât o sărbatoare a morţilor, cu toate că în această zi, în multe locuri din lume oamenii îşi aduc aminte de originile sărbătorii şi îi omagiază pe cei care nu mai sunt printre noi, aprinzând lumânări sau lampioane în memoria lor.

Costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază, în vrăjitoare, lilieci, pisici sau dovleci este obligatorie pentru cine vrea să meargă la o petrecere sau la colindat. Costumarea este o veche practică din Irlanda, Anglia şi partea de nord a Franţei atunci când se sărbătorea Samhain-ul, sau trecerea la noul an, în 1 noiembrie. Semnifica sfârşitul verii şi începutul iernii şi al întunericului, când se credea că cerurile se deschid, iar spiritele păşesc libere pe pământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Majorarea prețurilor la carburanți de la 1 iulie 2024. Cât costă motorina și benzina la o benzinărie din Alba Iulia după scumpiri

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Majorarea prețurilor la carburanți de la 1 iulie 2024. Cât costă motorina și benzina la o benzinărie din Alba Iulia după scumpiri Astăzi, 1 iulie 2024, a intrat în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce a făcut ca prețurile la carburanți să se majoreze cu aproximativ 40 de bani/ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea