Rămâi conectat

Sport

După turul Ligii 3, CSM Unirea Alba Iulia – în progres, Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș – în regres!

Dan HENEGAR

Publicat

în

O concluzie intermediară după încheierea turului în Liga 3, pentru conjudețenele ce activează în Seria 9: doar CSM Unirea Alba Iulia este în progres, ca punctaj și clasare, raportat la sezonul anterior, la finele celor 9 etape.

În privința nou-promovatei CS Universitatea Alba Iulia nu avem reper în trecut, iar analiza este făcută doar pe stagiunile în care au fost 10 serii a câte 10 echipe. Ca număr de puncte, cele trei conjudețene au totalizat în acest an 35, la fel ca în toamna trecută, dar cu 4 mai puțin decât în 2020. În cazul “alb-negrilor”, ce au șanse la play-off, progresul este evident, 8 puncte mai mult față de 2021, când erau “lanternă roșie”, iar reculul s-a înregistrat la gruparea de sub Drăgana – 5 mai puțin, respectiv CS Ocna Mureș – cu 3 puncte mai puțin.

Comparația este edificatoare: *Unirea Alba Iulia, în 2022: locul 5, cu 12 puncte (antrenor Marcel Rusu); în 2021, locul 10, cu 4 puncte (antrenor Valentin Sinescu); în 2020, locul 5, cu 13 puncte (antrenor Adrian Bicheși);

*Metalurgistul Cugir, în 2022: locul 3, cu 15 puncte; în 2021, locul 2, cu 20 de puncte; în 2020, locul 2, cu 20 de puncte (antrenor în toți anii, Lucian Itu);

*CS Ocna Mureș, în 2022: locul 8, cu 8 puncte (antrenor Dan Roman); în 2021, locul 7, cu 11 puncte (antrenor Paul Ciucă); în 2020, locul 9, cu 6 puncte (antrenor Gabriel Cotoară).

Marcatorii conjudețenelor au fost următorii

*Metalurgistul Cugir (14 reușite): Udrea și P. Păcurar – câte 3 goluri, Șaucă și Cocan – câte două, Vitinha, Boldea și Căt. Popa – câte unul; autogol Szolosi (Sănătatea Cluj); *CSM Unirea Alba Iulia (12 reușite): Cîrloanță și Fetița – câte 3 goluri, Agbomonyi – două goluri, E. Codrea, Indrei și C. Cristea – câte unul, Szanto (ACS Tg. Mureș) – autogol; *CSU Alba Iulia (7 reușite): Bucurică – două goluri, Frențiu, Cunțan, Al. Bodea, Al. Costea – câte unul, Benkirat (Unirea Alba Iulia) – autogol; *CS Ocna Mureș (15 reușite): Al. Giurgiu – 3 goluri, Socaci, Ceaca și G. Goronea – câte două, Paleoca, Căt. Creț, Cimpoieșu, Coltor, D. Ghiță, Guț – câte unul. “Soda dragă” a marcat cel mai mult dintre conjudețene, dar în același timp a și încasat cele mai multe goluri (19).

În acest an se vor mai juca încă 6 etape din retur, iar în primăvară sunt prevăzute ultimele 3 runde înaintea play-off-ului (primele 4 clasate) și play-out-ului (următoarele 6 echipe).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nicolae Stanciu, gest remarcabil la revenirea tricolorilor în țară Peste 500 de fani au așteptat prima reprezentativă de fotbal a României la Mogoșoaia, iar atmosfera a fost una extraordinară după ce tricolorii au reușit calificarea în optimile de finală la EURO 2024, scrie prosport.ro. O parte dintre jucătorii care s-au aflat în lotul lui Edi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea