Rămâi conectat

Actualitate

Suspiciunea de BOTULISM la pacienta din Alba NU se confirmă: Ce arată rezultatele probelor de sânge recoltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Suspiciunea de BOTULISM la pacienta din Alba NU se confirmă: Ce arată rezultatele probelor de sânge recoltate

Noi detalii au fost transmise de către autorități, în cazul femeii din Alba care a fost suspectată de botulism.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, alte detalii privind diagnostice și starea de sănătate a pacientei poate pune la dispoziția presei doar unitatea sanitară unde această este internată.

În cazul pacientei suspecte de botulism, au fost recoltate 2 probe de sânge, în două zile diferite, transmise la Institutul Cantacuzino.

Ambele probe infirmă boala numită botulism.

Citește și: UPDATE| Suspiciune de infectare cu BOTULISM, în Alba: PRIMUL caz din istoria recentă a județului. Pacienta va fi transferată la Oradea

Reamintim că pacienta s-a prezentat marți la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba Iulia cu simptome caracteristice botulismului (pupile areactive, disfonie, tulburări echilibru, parastezii) și a necesitat internare. Data de debut a bolii este 16 octombrie, la scurt timp după ce pacienta a consumat o salată cu pește din conservă. În 17 octombrie simptomele s-au accentuat iar în data de 18 octombrie pacienta a decis să se prezinte la spital.

Pacienta suspectă de botulism a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Oradea, cu ajutorul unui elicopter SMURD.

În urma primirii unei notificări din partea DSP Alba, inspectorii sanitar-veterinari s-au deplasat imediat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde a fost internată pacienta, pentru a prelua date relevante cu privire la produsul alimentar suspicionat. Ulterior au început controale la magazine care comercializează acest produs, prilej cu care s-a urmărit și prelevarea de probe din produsul suspicionat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Se schimbă vârsta de pensionare la femei. Legea intră în vigoare de la 1 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Se schimbă vârsta de pensionare la femei. Legea intră în vigoare de la 1 septembrie Începând cu data de 1 septembrie 2024, intră în vigoare o nouă lege care va schimba vârsta de pensionare pentru femei. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu toate amănuntele. Sunt cazuri în care doamnele vor ieși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea