FOTO VIDEO| Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia
Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia
Ceremonia de deschidere a anului școlar a avut loc, luni, și la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, instituție de învățământ care are, pe lângă cunoscutul liceu, și clase primare. La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.
Aproape 3 milioane de elevi şi copii de grădiniță se întorc la cursuri luni în peste 17.800 de unităţi de învăţământ.
După doi ani de restricții din cauza pandemiei de COVID-18, părinţii vor avea acces în unităţile de învăţământ la festivităţile de începere a noului an şcolar, a precizat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
În locul celor două semestre, vor exista cinci „module de învățare”, care vor alterna cu cinci vacanțe. Tezele nu vor mai fi obligatorii, cadrul didactic urmând să decidă modul de evaluare a elevului și câte note îi va da, în funcție de numărul de ore săptămânal la disciplina respectivă. În loc de medii semestriale, va exista o singură medie – cea anuală.
Principalele modificări în anul școlar 2022-2023
- Numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de către cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru.
- La fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.
- La fiecare disciplină se încheie anual o singură medie, calculată ca medie aritmetică din numărul de note acordate pe parcursul anului școlar.
- Se modifică regulile privind transferurilor elevilor. Transferul elevilor de clasa a IX-a se va putea face în timpul anului școlar, în vacanțele școlare, doar în situații medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/a municipiului Bucureşti sau a documentelor medicale justificative, potrivit sursei citate anterior. Acești elevi se pot transfera doar în situația în care media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul, conform documentului.
- Mediile claselor gimnaziale au fost eliminate din calculul mediei de admitere la liceu.
- Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci