Ion Dumitrel: „N-am nevoie să caut mesaje care «merg» ca să comunic cu alegătorii mei”
Interviu cu Ion DUMITREL, preşedintele Consiliului Judeţean Alba
– Domnule preşedinte, nu peste mult timp va începe campania electorală. Ce mesaje credeţi că „merg” la oameni?
– Pe mine nu m-a interesat niciodată ce mesaje „merg” la oameni pentru că niciodată nu am avut nevoie să găsesc artificii şi şmecherii de campanie electorală ca să comunic cu alegătorii mei. Mesajele care „merg”, aşa cum spuneţi dumneavoastră, sunt pentru contracandidaţii mei. Să se gândească ei ce „merge”! Eu nu trebuie să mint, nu trebuie să le spun oamenilor că am făcut ce n-am făcut… N-am nici un complex din punctul ăsta de vedere. Cred că ceea ce am reuşit în aceşti patru ani mă scuteşte de efortul de a căuta sau compune „mesaje”.
– Aţi avut un mandat în vreme de criză…
– Nu e complet adevărat. A fost un mandat întradevăr dificil ţinând cont de contextul naţional şi mondial, dar noi ne-am concentrat pe infrastructura mare, pentru a ajuta economia judeţului să îţi menţină ritmul. În mare parte am reuşit ceea ce ne-am propus pentru că ne-am structurat bine proiectele. Cele mai importante proiecte pe care ne-am axat sunt cele de investiţii, în special în zona de infrastructură, cum spuneam, adică drumuri, alimentare cu apă şi canalizare. Sigur, am auzit că acum sunt unii care spun că ştiu să discute cu investitorii…
– Vă referiţi la Teodor Atanasiu?
– Teodor Atanasiu a fost cel mai mare în grad şi funcţie la AVAS… Ştiţi să fi făcut el ceva pentru judeţul Alba? Ce posibilitate mai bună avea el să îşi arate dragostea faţă de judeţ? N-a făcut nimic, în schimb a învăţat multe la Bucureşti. A învăţat în primul rând să mintă cu seninătate mizând pe faptul că există şi oameni slab informaţi la care „prinde”, cum spune dânsul. Prima dată m-am enervat când am auzit că se laudă cu nişte realizări evidente ale Consiliului Judeţean Alba din ultimii ani, dar până la urmă mi-am dat seama că nu are rost, pentru că oamenii din fiecare zonă ştiu de fapt cine le-a rezolvat o problemă sau alta. Aş putea să mai enumăr multe din lucrurile pe care le-a învăţat domnia sa la Bucureşti, dar nu doresc să îl atac, pentru că eu nu doresc o campanie cu atacuri.
– Va fi campanie. Veţi fi atacat, oricum… Candidând vă asumaţi acest risc.
– Sigur că îmi asum… Dar eu doresc să discut despre ce a făcut fiecare şi, bazat pe aceasta, ce va face fiecare. Promit să nu mai discut despre ce ar fi putut face domnul Atanasiu la AVAS pentru Alba, dar, iertaţi-mă, nu doresc nici să discut despre ce spune domnul Atanasiu că va face în viitor. Pur şi simplu nu mă interesează pentru că ştiu că sunt doar vorbe. Domnul Atanasiu, deşi face apel tot timpul la experienţa sa de şase luni la consiliul judeţean, are nevoie de hartă pentru a-şi face campanie electorală în Alba. Ce poate face el pentru orice sat de-al nostru dacă nu găseşte nici măcar drumul spre acel sat?
– Aş dori să încheiem acest subiect, dacă sunteţi de acord. Prin ce se distinge echipa propusă de dumneavoastră şi de PD-L faţă de echipele celorlalte partide?
– PD-L are echipa cea mai puternică. Ştiţi de ce? Pentru că în viitoarea configuraţie a consiliului judeţean sunt reprezentate în această echipă toate zonele judeţului de către oamenii cei mai buni. I-am căutat pe cei mai buni din fiecare zonă şi le-am propus să fie pe lista noastră. Asta e, pe scurt. A contat pentru noi ca ei să cunoască foarte bine zona în care candidează, problemele şi priorităţile oamenilor. Aceasta este un mare avantaj al echipei noastre.
– Aveţi un mesaj pentru PSD şi PNL?
– Pentru PSD şi PNL, luate în ansamblu, nu. Construcţia aceasta, USL, este nefirească şi nu va ţine mult. Dar am un mesaj pentru oamenii de valoare, primari şi consilieri locali din aceste partide, oameni de administraţie, care mă cunosc şi cu care am lucrat bine în aceşti ani: va fi campanie electorală şi că va trebui să vă asumaţi public tot felul de atacuri la adresa mea. Înţeleg acest lucru. Ca oameni de administraţie, şi eu, şi dumneavoastră putem trece peste aceste lucruri care durează doar o lună şi vă asigur că vom colabora bine şi pe viitor, acolo unde va fi cazul. Pentru mine e mai importantă performanţa administrativă a fiecărui primar decât culoarea lui politică şi acest lucru îl ştiu atât prietenii mei din PDL, cât şi adversarii mei din alte partide.
– Domnule Ion Dumitrel, vă mulţumesc pentru acest dialog.
Ioana PITICARIU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor