Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MARȚI: Steagul Încoronării, exponatul lunii august, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MARȚI: Steagul Încoronării, exponatul lunii august, la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Marți, 2 august 2022, ora 11.00 la Sala Unirii va fi vernisat Exponatul lunii august, Steagul Încoronării.

Obiectul expus va fi partea centrală a unui drapel cu stema României adoptată în anul 1921, steag care s-a folosit pe scară largă la evenimentele din 15 octombrie 1922. Operă a cunoscutului heraldist transilvănean Keöpeczi Sebestyén József (1878-1964) autor al stemei și sigiliului Ungariei, preocupat de heraldica din Transilvania și Ungaria, stema României întregite invită la o reamintire a parcursului heraldic românesc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă în anul 1859, stema Principatelor Unite releva statutul juridic special al acestora fiind practic un blazon personal al lui Alexandru Ioan Cuza sub al cărui sceptru s-a realizat unirea, sub domnia lui principelui și mai târziu a regelui Carol I stema principatului și mai târziu a regatului independent al României obține noi și consistente valențe. Schimbările majore suferite de Regatul României după 1918 s-au regăsit în noua realizare heraldică adoptată în anul 1921 și pe care o vom prezenta marți, la Sala Unirii, ora 11.

 Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii.Vernisajul va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia / www.facebook.com/muzeulnationalaluniriialbaiulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea