Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Tuhuț: Piața energiei trebuie reglementată pentru protejarea consumatorilor și temperarea inflației!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Tuhuț: Piața energiei trebuie reglementată pentru protejarea consumatorilor și temperarea inflației!

România se află într-o situație în care constată, cu dezamăgire, că liberalizarea pieței energiei electrice a eșuat, iar astfel reîntoarcerea la reglementarea prețurilor devine o variantă pe care suntem nevoiți să o luăm în calcul.

De la bunicii noștri am învățat că dacă schimbăm lucrurile, iar ele nu merg în direcția bună, trebuie să dăm ”la loc comanda!”

România, deși are resurse mult mai consistente decât alte țări europene, produce/vinde MWh-ul la cele mai mari prețuri din Uniunea Europeană. În aceste condiții sistemul plafonării și al compensărilor, în vigoare în prezent, și-a atins limitele și devine inaplicabil. Pur și simplu haosul din piața grav perturbată de penurie și incertitudine, împinge prețurile la niveluri de nesuportat.

Reglementarea energiei ar aduce stabilitate, ar calma și apoi ar reduce inflația, ar readuce prețuri suportabile pentru consumatori și ar degreva statul de cheltuielile colosale cu compensarea, care umflă profiturile producătorilor la niveluri gigantice.

PSD susține inițierea rapidă de discuții profesionale care să identifice modalitățile practice ale revenirii la reglementarea pieței energiei astfel încât măsură să intre în vigoare cât mai repede. Protejarea cetățenilor trebuie să fie pe primul plan!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea