Asus Zenbook 14 Flip: cel mai bun laptop cu ecran OLED? (P)
Zenbook 14 Flip OLED este un nou ultraportabil high-end de la Asus. Acesta are particularitatea de a opta pentru un ecran OLED de 90 Hz. Este acesta un model de referință?
Design, construcție: un ultraportabil luxos și confortabil
Cântărind 1,3 kg și având o grosime mai mică de 1 cm, Zenbook 14 Flip OLED este cu siguranță un laptop care poate fi luat oriunde. Este un adevărat ultraportabil, cu un nivel de finisare și calitate a construcției la care vă așteptați de la un produs Asus Zenbook. Șasiul complet din aluminiu este de o calitate excelentă, cu un capac foarte frumos, decorat cu logo-ul mărcii și care beneficiază de un efect mat dintre cele mai reușite.
Deschiderea este ușoară, datorită unei crestături sub touchpad. Se dezvăluie apoi o tastatură mare, care ocupă întreaga lățime a șasiului și un touchpad de dimensiuni generoase. Zona din jurul tastaturii este și ea realizată din aluminiu și are un finisaj mat care respinge foarte eficient amprentele.
Tastatura este, să recunoaștem, de o calitate excelentă. Tastele au o dimensiune bună și sunt bine distanțate, bucurându-se în același timp de o cursă destul de lungă pentru un ultraportabil. Nu veți simți nicio oboseală atunci când tastați un text lung, iar erorile de tastare vor fi rare. În ceea ce privește touchpad-ul, acesta încorporează din nou faimosul „Numpad”: apăsând în colțul din dreapta sus, apare un bloc numeric virtual, ceea ce este foarte practic dacă jonglați cu numere. Și nu vă împiedică să folosiți mouse-ul. Rețineți, de asemenea, prezența unui senzor de amprentă digitală sub butonul „power”, care vă permite să deblocați sesiunea cu Windows Hello.
Conectivitatea este destul de completă și modernă. Există două porturi USB-C compatibile cu Thunderbolt 4, capabile să încarce dispozitivul, un port USB-A, o ieșire HDMI și o mufă pentru căști. De asemenea, este prezent un cititor de carduri microSD, care este util pentru a extinde cu ușurință spațiul de stocare sau pentru a descărca fotografii. Conectivitatea este asigurată de WiFi 6 și Bluetooth 5, iar deasupra ecranului se află o cameră web 720p.
Zenbook 14 Flip OLED este, prin urmare, o piesă de tehnologie foarte frumoasă. Nivelul de finisare este excelent, confortul de utilizare este prezent, iar aspectul „premium” pe care îl așteptăm de la Zenbook este cu siguranță prezent.
Ecran: un panou OLED superb calibrat
Argumentul principal al lui Asus Zenbook 14 Flip OLED este, desigur, ecranul său. Nu numai că avem de-a face cu un panou OLED sensibil la atingere – cu raportul de contrast „infinit” aferent – dar și cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz. OLED pe Zenbook-uri este acum foarte comun, dar o rată de reîmprospătare mai mare de 60 Hz este încă rară. Acest ecran, realizat de Samsung Display, este deosebit de plăcut ochiului la prima vedere. Rata de reîmprospătare de 90 Hz face o diferență reală și aduce o senzație de fluiditate incontestabilă în comparație cu 60 Hz, mai ales pe un ecran „mic” de 14 inci.
Singurul mic defect, care este adesea inerent la OLED, este o luminozitate maximă ușor scăzută de 365 cd/m2. Acest lucru nu împiedică ecranul să fie bine lizibil, cu un tratament anti-reflexie care pare eficient.
Delta E este de 1,4, iar temperatura de culoare este de 6680K. Acestea sunt cifre excelente, care reflectă culori ultra fidele (o bună Delta E ar trebui să fie sub 3) și o redare foarte echilibrată – aproape de standardul de 6500K – între culorile calde și reci.
Ecranul tactil OLED Zenbook 14 Flip este o plăcere de utilizat și este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune panouri de laptop pe care le-am văzut.
Performanță: un procesor de ultimă generație
Fiind un ultraportabil, Zenbook 14 Flip OLED este echipat, în mod deloc surprinzător, cu un procesor cu consum redus de energie. Intel Core i7-1165G7 este un procesor cu 4 nuclee și 8 fire de execuție, cu un TDP de 12 wați. Acesta oferă o frecvență turbo de până la 4,7 GHz. În plus, există 16 GB de memorie RAM și un SSD NVMe de 1 TB. Pe scurt, o mașină excelentă pentru productivitate în timp ce sunteți în mișcare. Placa grafică este o iGPU Intel Iris Xe, care este mult prea mică pentru a juca jocuri pretențioase, dar putem totuși rula titluri mai vechi sau indie.
Prin urmare, Asus Zenbook 14 Flip OLED va fi foarte rapid în majoritatea sarcinilor de birou. Editarea video și editarea foto avansată își vor arăta rapid limitele, dar sunt totuși posibile.
Autonomie: în medie mică
Asus pretinde o autonomie de aproximativ 8 ore pentru utilizarea la birou. Laptopul este furnizat cu un încărcător de 100 de wați care oferă încărcare rapidă. Durează o oră pentru a reîncărca complet bateria.
În practică, cele 8 ore sunt confirmate și este posibil să se ajungă la aproximativ 9 ore prin utilizarea funcției de economisire a energiei sau prin setarea ecranului la 60 Hz. Am efectuat, de asemenea, un test de streaming video (Netflix sub Chrome, luminozitatea ecranului la 77% și rata de reîmprospătare la 90 Hz), care a durat 7 ore și 47 de minute.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918