Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Problema incendiilor de vegetație: Ce trebuie să facă fermierii pentru a nu pierde subvenția de la APIA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Problema incendiilor de vegetație: Ce trebuie să facă fermierii pentru a nu pierde subvenția de la APIA

Alina Crețu, director executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România a vorbit la emisiunea ”Agricultura la Raport”, despre fenomenul incendierii pășunilor și pajiștilor, care îi poate afecta și pe fermierii din apropierea acestor zone. Astfel, dacă terenul unui fermier este incendiat, acesta este obligat să notifice autoritățile competente, altfel riscă să fie penalizat de APIA.

În primul rând, noi ne așteptăm la mai multă implicare și profesionalism și din partea consultantului APIA care verifică cauza și modul în care s-a produs incendiul. Vorbim de o curățare a pășunilor și pajiștilor care se face într-un mod extrem de agresiv, de către anumiți proprietari sau utilizatori de pajiști care nu înțeleg că în acest fel pot face foarte mult rău și fermelor vecine.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru a beneficia de subvenție, un fermieri este obligat prin lege, dacă s-a adus atingere uneia dintre solele pe care el le lucrează, să notifice organele de control că s-a întâmplat acel incident. Este practic imposibil pentru mine, care lucrez un teren fărâmițat, lucrez pe sole care poate sunt și la 50 de kilometri distanță una de alta, să știu că s-a întâmplat un astfel de incident pe o solă îndepărtată și că mi-a afectat poate un hectar dintr-o solă mai mare.

Cred că cei care fac controale pe acest subiect ar trebui să se îndrepte direct către cei care au cauzat un astfel de incendiu, pentru că eu sigur nu puteam să-mi dau foc singur solei de grâu sau de rapiță. Este un semnal de alarmă pe care îl tragem, pentru că nu este normal să se privească cu atât de multă superficialitate acest fenomen care se întâmplă în zonele unde avem pajiști și pășuni. Este important ca autoritățile să înțeleagă acest lucru și că nu penalizeze fermierii care au suprafețele înregistrate la APIA, conform agro-tv.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2024: Drumarii au început deszăpezirea spectaculosului drum care traversează Munții Făgăraș Transfăgărășanul( DN7C) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, care este cel mai înalt lanț muntos din România. Transfăgărășanul, ce face parte din Carpații Meridionali, este un drum spectaculos ce leagă regiunea istorică a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea