Modernizarea și extinderea Școlii Generale Cîmpeni: Licitația de peste 6 MILIOANE de lei, lansată în SEAP
Modernizarea și extinderea Școlii Generale Cîmpeni: Licitația de peste 6 MILIOANE de lei, lansată în SEAP
Primăria Cîmpeni a lansat recent în SEAP o licitație pentru achiziția unor lucrări de reparații și renovare, pentru obiectivul „Modernizare și extindere Școala Generelă Cîmpeni”. Valoarea totală a investiției este de 6.385.232,22 de lei, fără TVA.
Obiectul contractului care se va încheia presupune realizarea a două activităţi care se vor realiza şi anume:
Activitatea 1:
– Etapa I – presupune elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire, verificat de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi;
– Etapa II – presupune elaborarea proiectului tehnic de execuţie, a detaliilor de execuţie verificate de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi;
– Etapa III – presupune asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor la obiectivul de investiţii „Modernizare și extindere Școala Generală Cîmpeni”.
Activitatea 2:
– Execuţia lucrărilor în conformitate cu proiectul tehnic şi cu detaliile de execuţie.
Etapa I de proiectare
Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire -P.A.C.
Proiectantul (contractantul) va preda achizitorului (Oraşul Câmpeni), proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire verificat de către verificatori de proiecte atestaţi pe domenii, subdomenii şi specialităţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectului în 4 (patru) exemplare originale tipărite.
Fiecare exemplar tipărit va conţine 2 volume, din care un volum partea scrisă şi un volum partea desenată. Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire se va preda achizitorului şi pe suport magnetic (CD, DVD) în format de lucru şi format PDF (scanat).
Vizarea proiectului de către expertul tehnic atestat care a elaborat expertiza tehnică la faza DALI se va face prin grija proiectantului (contractantului). Costurile privind vizarea documentaţiilor de către expertul tehnic atestat care a elaborat expertiza tehnică, vor fi suportate de către proiectant (contractant).
Avize si acorduri
Achizitorul pune la dispoziţia ofertanţilor în copie Certificatul de urbanism prezentului caiet de sarcini.
Contractantul (ofertantul) va multiplica Certificatul de urbanism în vederea cuprinderii acestuia în conţinutul documentaţiei tehnice.
Obţinerea avizelor şi acordurilor prevăzute în Certificatul de Urbanism, precum şi plata taxelor în vederea obţinerii acestora, cade în sarcina contractantului (proiectantului).
Proiectantul va întocmi documentaţiile tehnice necesare pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, fără costuri suplimentare faţă de valoarea ofertată, în vederea promovării investiţiei, conform prevederilor legale.
Etapa II de proiectare
Proiectul tehnic:
Proiectantul (contractantul) va preda achizitorului, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie în vederea verificării de către verificatori de proiecte atestaţi pe domenii, subdomenii şi specialităţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectului, în 4 (patru) exemplare originale tipărite. Fiecare exemplar tipărit va conţine 2 volume, din care un volum partea scrisă şi un volum partea desenată. Proiectul tehnic şi Detaliile de execuţie se vot preda achizitorului şi pe suport magnetic (CD, DVD) în format de lucru şi format PDF (scanat).
Vizarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie de către expertul tehnic atestat care a elaborat expertiza tehnică la faza SF/DALI se va face prin grija proiectantului (contractantului). Costurile privind vizarea documentaţiilor de către expertul tehnic atestat care a elaborat expertiza tehnică, vor fi suportate de către proiectant (contractant), daca este cazul.
Verificarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie se va face, prin grija proiectantului (contractantului), de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectelor, conform prevederilor legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, republicată cu completările şi modificările ulterioare.
Detaliile de execuţie
Detaliile de execuţie (D.E.), parte componentă a proiectului tehnic de execuţie, respectă prevederile acestuia şi detaliază soluţiile de alcătuire, asamblare, executare, montare şi alte asemenea operaţiuni privind părţi/elemente de construcţii ori de instalaţii aferente acesteia şi care indică dimensiuni, materiale, tehnologii de execuţie, precum şi legături între elementele constructive structurale/nestructurale ale obiectivului de investiţii.
Pentru cele trei tipuri de detalii de execuţie, prevăzute în H.G. nr. 907/2016, Anexa 10, C. Detalii de execuţie, proiectantul, în cadrul asistenţei tehnice, trebuie să supervizeze întocmirea şi adaptarea funcţională a tuturor detaliilor de execuţie.
Detaliile de execuţie, elaborate în condiţiile legii şi verificate pentru cerinţele esenţiale de calitate în construcţii de către verificatori de proiecte atestaţi în condiţiile legii, detaliază proiectul tehnic, în vederea executării lucrărilor de construcţii autorizate.
Detaliile de execuţie, parte componentă a proiectului tehnic de execuţie, se vor înainta achizitorului în 4 (patru) exemplare tipărite originale şi două exemplare pe suport magnetic (CD, DVD), în format de lucru şi format PDF (scanat).
Etapa III – asistentă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor de intervenţii la obiectivul de investiţii „Modernizare și extindere Școala Generală Cîmpeni”
Proiectantul are obligaţia de a asigura asistenţă tehnică pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de intervenţie proiectate, fără a solicita costuri suplimentare. în acest sens are următoarele obligaţii:
Actualizează şi completează (dacă este cazul) proiectul tehnic şi detaliile de execuţie pe perioada de execuţie a lucrărilor, în termen de maxim 3 (trei) zile lucrătoare de la solicitarea achizitorului, fără a pretinde costuri suplimentare şi fără a întârzia execuţia lucrărilor, prin dispoziţii de şantier emise în condiţiile legii, însuşite de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi, în toate cazurile în care omisiunile sau erorile se datorează culpei sale. Toate dispoziţiile de şantier emise vor fi însuşite de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi, prin grija contractantului. Contractantul se obligă să achite verificatorilor de proiecte contravaloarea costurilor de verificare a dispoziţiilor de şantier;
Are obligaţia de a emite soluţii tehnice pentru lucrări proiectate ce nu corespund cu realitatea din teren, prin dispoziţii de şantier emise în condiţiile legii, însuşite de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi, în termen de maxim 3 (trei) zile lucrătoare de la solicitarea achizitorului;
Stabileşte modul de tratare a defectelor apărute în execuţie, din vina proiectantului, în scopul asigurării nivelului de calitate corespunzător cerinţelor şi urmăreşte aplicarea pe şantier a soluţiilor adoptate, după însuşirea acestora de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi;
Va emite soluţii tehnice pentru toate problemele ivite pe parcursul execuţiei lucrărilor, prin dispoziţii de şantier emise în condiţiile legii, însuşite de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi;
Participă la întocmirea cărţii tehnice a construcţiei şi la recepţia la terminarea lucrărilor executate;
Urmăreşte respectarea prevederilor din proiect şi respectarea normelor în vigoare de către constructor;
Dispoziţiile de şantier emise vor fi numerotate şi îndosariate, iar atunci când conduc la modificări din punct de vedere financiar sau al termenelor de execuţie vor fi însoţite de justificări;
Deplasarea pe şantier se va efectua la solicitarea achizitorului, la solicitarea executantului, la sesizarea proprie, din proprie iniţiativă, în conformitate cu termenele din graficul de execuţie;
Întocmeşte şi prezintă achizitorului, în termen de 2 (două) zile calendaristice de la data comunicării terminării tuturor lucrărilor de către executant, referatele pe specialităţi cu privire la modul în care a fost executată lucrarea, în două exemplare originale.
Asigură participarea obligatorie a proiectantului coordonator de proiect şi, după caz, a proiectanţilor pe specialităţi la toate fazele de execuţie stabilite prin proiect, la recepţia la terminarea lucrărilor şi la recepţia finală.
Activitatea 2
Execuţia lucrărilor
În cadrul acestei activităţi se vor realiza lucrările de execuţie a obiectivului, în conformitate cu proiectul tehnic şi detaliile de execuţie întocmite în cadrul Activităţii 1, etapele I şi II, verificate, aprobate şi autorizate de autoritatea contractantă conform prevederilor legale.
Nu se acceptă lucrări suplimentare datorate omisiunilor ofertantului, acestea fiind executate pe cheltuiala acestuia, precizare valabilă numai după încheierea contractului de lucrări.
Execuţia lucrărilor va începe numai după obţinerea autorizaţiei de construire de către autoritatea contractantă, şi se va realiza în termen de 12 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor, conform graficului de execuţie fizic şi valoric întocmit de către ofertant şi corelat cu graficul de plăţi stabilit de autoritatea contractantă.
Durata de execuţie a lucrărilor estimată este de maxim 12 luni de la data primirii ordinului de începere al lucrărilor de către executant.
Contractantul îşi va desfăşura activitatea în conformitate cu principiile, practicile şi procedurile curente şi solide de management acceptate şi că personalul său va fi competent şi calificat pentru activităţile pentru care este desemnat să le efectueze.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Elon Musk, mesaj incendiar despre anularea alegerilor prezidențiale din România: „Cum să nu fie considerat un dictator”
Elon Musk, mesaj incendiar despre anularea alegerilor prezidențiale din România: „Cum să nu fie considerat un dictator” Arhicunoscutul om de afaceri Elon Musk, cel mai apropiată persoană de Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, în care se analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 14 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor