Rămâi conectat

Actualitate

Cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi armele nucleare: Declarația fostului președinte rus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi armele nucleare: Declarația fostului președinte rus

Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate, a declarat că Rusia are mai multe motive în baza cărora poate folosi arme nucleare.

Medvedev a adăugat că toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare sunt precizate în documentul relevant. Oficialul rus a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat RIA Novosti, citat de publicația ucraineană Obozrevatel.

Dmitri Medvedev a menționat că, în pofida posibilității unui război nuclear, negocierile rămân cea mai bună și mai corectă cale de soluționare a oricăror conflicte.

Cele patru scenarii anumerate de Medvedev

Medvedev a mai transmis că există mai multe motive în baza cărora Federația Rusă are dreptul de a utiliza arme nucleare.

  • Primul este situația în care Rusia a fost lovită de un atac cu rachete cu arme nucleare.
  • Al doilea caz este o utilizare diferită a armelor nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi.
  • Al treilea caz este o invadare a infrastructurii critice, în urma căreia activitatea forțelor rusești de descurajare nucleară este paralizată.
  • Al patrulea caz este atunci când se desfășoară un act de agresiune împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi, în urma căruia este amenințată însăși existența țării, chiar și fără utilizarea armelor nucleare.

Fostul comandant-șef al forțelor aliate NATO din Europa, generalul în retragere al armatei americane Wesley Clark, a declarat că președintele rus Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare pentru a împiedica NATO să participe la războiul din Ucraina. În opinia sa, ar putea fi aplicată o lovitură uneia dintre țările Alianței.

Secretarul de presă al șefului Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recunoscut că Rusia nu și-a atins încă niciunul dintre obiectivele militare în Ucraina. De asemenea, el a refuzat să excludă faptul că Moscova ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare, mai notează sursa citată.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea