Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi armele nucleare: Declarația fostului președinte rus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi armele nucleare: Declarația fostului președinte rus

Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate, a declarat că Rusia are mai multe motive în baza cărora poate folosi arme nucleare.

Medvedev a adăugat că toate motivele pentru utilizarea armelor nucleare sunt precizate în documentul relevant. Oficialul rus a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat RIA Novosti, citat de publicația ucraineană Obozrevatel.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dmitri Medvedev a menționat că, în pofida posibilității unui război nuclear, negocierile rămân cea mai bună și mai corectă cale de soluționare a oricăror conflicte.

Cele patru scenarii anumerate de Medvedev

Medvedev a mai transmis că există mai multe motive în baza cărora Federația Rusă are dreptul de a utiliza arme nucleare.

  • Primul este situația în care Rusia a fost lovită de un atac cu rachete cu arme nucleare.
  • Al doilea caz este o utilizare diferită a armelor nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi.
  • Al treilea caz este o invadare a infrastructurii critice, în urma căreia activitatea forțelor rusești de descurajare nucleară este paralizată.
  • Al patrulea caz este atunci când se desfășoară un act de agresiune împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi, în urma căruia este amenințată însăși existența țării, chiar și fără utilizarea armelor nucleare.

Fostul comandant-șef al forțelor aliate NATO din Europa, generalul în retragere al armatei americane Wesley Clark, a declarat că președintele rus Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare pentru a împiedica NATO să participe la războiul din Ucraina. În opinia sa, ar putea fi aplicată o lovitură uneia dintre țările Alianței.

Secretarul de presă al șefului Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recunoscut că Rusia nu și-a atins încă niciunul dintre obiectivele militare în Ucraina. De asemenea, el a refuzat să excludă faptul că Moscova ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare, mai notează sursa citată.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea