Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Negocieri Ucraina-Rusia: Cele două state au făcut schimb de prizonieri. Anunțul vicepremierului Ucrainei

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Negocieri Ucraina-Rusia: Cele două state au făcut schimb de prizonieri. Anunțul vicepremierului Ucrainei

Ruşii şi ucrainenii au făcut joi schimburi de prizonieri, a anunţat vicepremierul Ucrainei, Irina Vereşciuk, pe Facebook, informează AFP.

„În schimbul a zece ocupanţi capturaţi, noi am recuperat zece militari de-ai noştri”, a scris ea, afirmând că acesta a fost „primul schimb veritabil de prizonieri de război” cu Rusia, de la începutul ofensivei sale în Ucraina, scrie agerpres.ro.

De asemenea, 11 marinari civili ruşi, salvaţi de pe o navă ce s-a scufundat în Marea Neagră lângă Odesa, au fost trimişi în Rusia, contra reîntoarcerii în Ucraina a 19 marinari civili capturaţi de ruşi.

Miercuri, Ministerul Afacerilor Externe rus a afirmat că două schimburi de prizonieri au fost deja organizate de la începutul invaziei ruse, însă fără a preciza data sau numărul de prizonieri vizaţi.

Cu două zile înainte, Tatiana Moskalkova, delegata pentru drepturile omului la Kremlin, a evocat un schimb în Ucraina a nouă prizonieri ruşi contra lui Ivan Fedorov, primarul oraşului Melitopol, oraş din sud-estul Ucrainei cucerit de ruşi.

Vereşciuk a confirmat miercuri schimbul care l-a vizat pe primarul oraşului Melitopol, însă ea a adăugat atunci că nu a mai existat un alt schimb.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis vineri, 27 septembrie 2024, o avertizare cod galben de inundații, valabilă în intervalul 28.09.2024 ora 18:00 – 30.09.2024 ora 24:00, pe mai multe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea