Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

VIDEO| Grația Apusenilor sălbatici. Grup de ciute, surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO| Grația Apusenilor sălbatici. Grup de ciute, surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni

Camerele de supraveghere instalate de rangeri Parcului Natural Apuseni au surprins din nou imagini de o deosebită frumusețe și grație. Protagoniști sunt un grup de căprioare surprinse în mediul lor natural.

Culoarea ambelor sexe este vara roşcată-brună, iar iarna cenuşie-brună. Petele deschise de pe corpul viţelului, în primele luni, constituie un mijloc de apărare contra duşmanilor, fenomen numit homocromie. Simţurile sunt foarte dezvoltate, în special mirosul, auzul şi văzul.

O mare parte din hrana o constituie frunzele arborilor foioşi, de aceea pădurile de răşinoase pure nu sunt un mediu ideal. Lipsa foioaselor poate fi compensată aici, în parte, de salcia căprească, plopul tremurător, socul, scoruşul care se găsesc în subarboret.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 75.784 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj Bihor și Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

18 octombrie 2024 | Ediția XXI a „Serilor muzicii folk la Aiud”: Emoție și acorduri de chitară la Căminul Cultural din Ciumbrud

Bera Larisa

Publicat

în

18 octombrie 2024 | Ediția XXI a „Serilor muzicii folk la Aiud”: Emoție și acorduri de chitară la Căminul Cultural din Ciumbrud Vineri, 18 octombrie 2024, începând cu ora 18.00, la Căminul Cultural din Ciumbrud are loc cea de-a XXI-a ediție a festivalului „Serile muzicii folk la Aiud”. Participanții sunt invitați să se bucure de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea