Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

„Scânteia” care a aprins „criza” prețurilor carburanților: Cum s-a ajuns la cozi imense la benzinăriile din toată țara

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
„Scânteia” care a aprins „criza” prețurilor carburanților: Cum s-a ajuns la cozi imense la benzinăriile din toată țara

S-au format cozi imense la stațiile de carburanți din toată țara, în cursul după-mesei de miercuri, 9 martie. Această „criză” a pornit de la problemele pe care le are Ungaria, stat care a decis, în urmă cu o săptămână, plafonarea prețurilor la carburanți și interzicerea exporturilor, zvonindu-se că stocurile de acolo sunt foarte subțiri.

În contextul ăsta isteria în România a plecat din Vestul țării… Bihor, Arad, Timișoara. S-au format cozi și prețurile au început imediat să crească ajungându-se azi și la 11 lei/l motorină și benzină în acea zonă. Isteria s-a întins treptat în toată țara și spre seară cozi imense au apărut în toată țara.

Trebuie ținut cont și de contextul regional și internațional – interdicția importurilor de petrol din Federația Rusă – situație care a creat o presiune suplimentară.

UPDATE: Potrivit informaţiilor obţinute de agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii În 2024, șoferii din România trebuie să achite rovinieta pentru utilizarea anumitor categorii de drumuri. Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru toți șoferii care folosesc infrastructura națională de șosele, iar costul variază în funcție de gabaritul vehiculului. Conform promotor.ro, șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea