Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Andrei Voineag, aut de la CS Universitatea Alba Iulia, pentru că a fost implicat în “cazul FC Daco-Getica”!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Andrei Voineag, fotbalistul de bandă stângă înregimentat temporar în această iarnă de liderul Ligii a 4-a Alba, a părăsit deja CS Universitatea Alba Iulia.

Formația din Cetatea Marii Uniri a decis să renunțe la serviciile sale, hotărâtoare fiind decizia de săptămâna trecută a Comisiei de Disciplină din cadrul Federației Române de fotbal, în urma căruia Voineag a primit o suspendare de 6 luni. Aventura fotbalistului la gruparea albaiuliană a durat câteva săptămâni, răstimp în care acesta a evoluat 20 de minute în meciul amical cu CSM Deva, 0-2 în 11 februarie, de atunci neregăsindu-se în efectivul lui Mihai Manea.

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat sancțiunile în „cazul FC Daco-Getica”, în care echipa era anchetată pentru trucare de meciuri. Sancțiunile dure au fost acordate ca urmare a celebrului meci UTA Arad (albaiulianul Fl. Ilie, titular în distribuția gazdelor) – Daco Getica 6-0, o partidă cu cântec disputată în 2019, în Liga a 2-a, despre care s-a scris că ar fi fost trucată, iar 9 persoane au primit suspendări de la 2 ani și până la două luni. Cea mai dură penalitate a încasat-o Alin Stoica, căruia i s-a interzis accesul pe stadioane timp de doi ani, acesta primind și o o amendă în valoare de 200.000 de lei. Stoica, fără echipă de o bună perioadă de timp, are un istoric controversat (a trucat meciuri pentru pariuri, în Cipru, deghizat în arbitru). Al doilea pe lista durității sancțiunilor a fost… Andrei Voineag, în “alb-albastru” pentru puțin timp, cu o suspendare pentru 6 luni și o penalitate sportivă de 30.000 de lei (în temeiul art. 60 bis alin. 1 și 2.a din RD). Au mai fost suspendați Gabriel Răducan și Marius Tudorică – 3 luni și amendă de 15.000 de lei, Ioan Gurău, Liviu Gheorghe (actualmente la Dinamo), Raphael Stănescu  – două luni și amendă de 10.000 de lei, antrenorul Marius Baciu (și el fost la Unirea Alba Iulia, în 2010, în Liga a 2-a) și Sorin Bucuroaia – avertisment și amendă de 10.000 de lei. )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, calificată în finala Campionatului Under 19!!! Performanță remarcabilă a „alb-negrilor”! Performanță extraordinară a juniorilor de la CSM Unirea Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri calificându-se în finala Campionatului Under 19! Ultimul act se va desfășura marți, 28 mai, la Buftea (sau Mogoșoaia), adversar fiind Dinamo, care a eliminat, tot după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea