Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ghete damă UGG: bune, rele și compromisuri (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Ghete damă UGG: bune, rele și compromisuri

Cunoscutele ghete damă UGG sunt un stil de cizme realizate din piele de oaie, originare din Australia și Noua Zeelandă. Sunt ghete care în stilul lor au dat prioritate confortului și căldurii, cu căptușeală interioară de lână și exterior din piele.

Acest stil de ghete damă a cunoscut faima la mijlocul anilor 2000, devenind un element de bază al încălțămintei pentru femei și în ziua de astăzi.

Și, deși aceste ghete damă sunt foarte apreciate în industria modei, întotdeauna au existat păreri împărțite. Sunt oameni care le iubesc și alții care le urăsc.

Prin urmare, am decis să evaluăm cel mai popular model de ghete damă UGG pentru a afla dacă chiar merită sau nu. Și asta am găsit:

 

Ghete UGG – Avantaje

Confort. Poate că aceasta este caracteristica pentru care sunt cel mai bine cunoscute. Majoritatea fanilor susțin că ghetele UGG îți învelesc picioarele în nori.

Este un stil care nu se demodează. Există diferite stiluri de ghete damă UGG, dar clasicul pare să nu se demodeze niciodată.

Super usor de încălțat. Fără șireturi sau fermoare, aceste ghete damă sunt perfecte ori de câte ori te grăbești.

Călduroase. Căptușeala interioară din lână nu va lăsa frigul să treacă, decât dacă se udă.

Perfecte pentru un look informal. Știm că UGG-urile nu sunt cele mai elegante, dar de ce să nu mergi la cumpărături sau în parc?

 

Ghete UGG – Dezavantaje

Preț mare. UGG-urile sunt un mic lux pe care mulți și-l permit, dar chiar merită?

Sunt multe imitații. Să recunoaștem, nu există ghete damă UGG ieftine și, dacă există, probabil că sunt imitații. Fii atent și cumpără întotdeauna de pe site-uri și din surse de încredere.

Nu susțin piciorul. Ține cont de acest lucru înainte de a le cumpăra, mai ales dacă ai picioarele plate. Folosirea zilnică a acestor ghete damă ar putea cauza probleme cu arcada și tendinita, deși nu este totul pierdut dacă reușești să găsești niște branțuri bune. Dacă îți dorești cu siguranță ghete damă marca UGG, alege un stil care oferă mai multă susținere piciorului tău, cum ar fi UGG Adirondack III.

Ele pot fi prea informale. Ghetele UGG sunt echivalentul sandalelor vara, foarte confortabile dar nu atât de elegant de purtat la orice ținută.

Nu sunt impermeabile. Gheata tradițională în stil UGG nu te va proteja de apă sau zăpadă. Dacă urmează să le folosești doar în oraș, poți pulveriza o substanță hidrofugă pentru a le proteja și a preveni deteriorarea pielii.

Au nevoie de întreținere constantă pentru a rezista. Ca orice pantof din piele naturală, va trebui să îți cureți des UGG-urile, mai ales dacă le scoați pe zăpadă. Din fericire, nu va trebui să experimentezi cu nicio substanță chimică, deoarece există un UGG Leather Boot Cleaner Kit disponibil în magazine.

Nu sunt vegane. Acesta este probabil ceea ce multora nu le place la UGG. Fabricate 100% din piele de oaie, aceste ghete damă nu sunt cele mai bune pentru iubitorii de animale. Potrivit site-ului oficial al UGG, pielea lor vine ca un produs secundar al industriei cărnii, ceea ce înseamnă că nu ucid oile doar pentru pielea lor, ci mai degrabă cumpără pielea rămasă de la fermieri care vând carne de oaie și respectă reglementările care interzic maltratarea animalelor, având astfel o politică strictă de bunăstare a animalelor.

Cum să alegi ghete damă UGG bune?

Preț

Trebuie să recunoaștem că deși nu vrem să rămânem cu conturile goale cumpărând o pereche de cizme, nu le dorim nici pe cele mai ieftine, deoarece ele nu dau garanția calității. Și prin ieftine ne referim la cele care vor rezista doar un an sau poate mai puțin. Ghete ieftine pot părea foarte drăguțe, dar nu uita că picioarele tale sunt cele care plătesc prețul real.

Materiale

Caută mărci care sunt transparente cu privire la materialele pe care le folosesc. Piei naturale sau sintetice, care depind de gustul fiecărei persoane, ar trebui să fie opțiunile disponibile.

Tine cont de faptul că îngrijirea cizmelor tale va fi foarte diferită dacă acestea sunt din piele naturală decât cele care sunt sintetice. Caută ghiduri specifice de îngrijire care să te ajute în funcție de fiecare material.

Confort

Foarte important: dacă vei purta o cizmă în fiecare zi în timpul iernii, confortul este esențial. Caută ghete damă reglabile cu branțuri din spumă, te vor face să simți că nu porți nimic.

Înălțimea ghetei

Botine sau cizme înalte, asta depinde de stilul tău și evident dacă intri sau nu în zăpadă. Amintește-ți că ghetele medii sunt perfecte pentru a te plimba prin oraș fără a avea urme de zăpadă în interior.

Mai bine nu pe munte

Amintește-ți că ghetele pe care ți le prezentăm aici sunt ghete damă de purtat în oraș. Dacă vrei ghete pentru drumeții, ar trebui să consulți selecții de ghete special create pentru drumeție pe zăpadă.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

De ce bat clopotele bisericilor catolice din întreaga lume în fiecare zi, la ora 12. Legătura cu Alba Iulia și cu data de 22 iulie Clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume în fiecare zi, la ora 12.00. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea