Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Ionuț Pereat s-a despărțit de Inter Unirea | Echipa  va fi pregătită în retur de Ovidiu Maier și Viorel Rațiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, formație clasată în zona neutră a ierarhiei Ligii a 4-a la mijlocul sezonului, pe poziția a 7-a, cu 19 puncte, s-a despărțit în această iarnă de antrenorul principal Ionuț Pereat (ce era și jucător, a marcat un gol, la Săsciori, în tur).

“Nu o să mai continuăm colaborarea în primăvară. Este greu să mai fac naveta de la Cluj-Napoca, în condițiile unui program încărcat în plan profesional”, a spus Ionuț Pereat (41 de ani). În consecință, în partea secundă a campionatului interiștii vor fi pregătiți de Ovidiu Maier (cel care miercuri, 2 februarie, va aniversa împlinirea vârstei de 51 de ani) și Viorel Rațiu.

Inter Unirea a avut un parcurs oscilant, plecând de la acel 10-1 acasă cu GT Sport (etapa a 11-a, a doua diferență de scor din toamnă) și până la insucesele cu goluri multe 3-7 la Săsciori (etapa a 8-a) și 3-6 acasă cu Olimpia Aiud (runda a 13-a). În două partide Inter Unirea nu a primit gol, în etapa a doua (remiză albă cu Viitorul Vama Seacă) și ultimul joc (1-0 cu Spicul Daia Română). În privința ofensivei, Inter dă doi dintre primii trei marcatori stagionali, pe golgheterul eșalonului, Valentin Drăgan – 20 de goluri și Alin Gherman – cu 13 (ce au împreună 33 din cele 37 de reușite).

Ionuț Pereat a preluat formația din comuna Unirea, grupare ce beneficiază de o cochetă bază sportivă inaugurată cu ultima finală a Cupei României, faza județeană, în urmă cu 3 ani, în februarie 2019. În sezonul precedent, Pereat, ajutat pe banca tehnică de “Motanul” Ovidiu Maier, a acces cu CS Ocna Mureș pe a treia scenă fotbalistică, după 11 ani. A început activitatea în Liga a 3-a, dar a fost înlocuit după câteva etape de la cârma formației unde s-a consacrat ca jucător. Ca idee, raportat la “Soda dragă”, în 2018, Pereat împreună cu Viorel Rațiu și Alin Gherman (ambii acum la Inter Unirea) ereu supraviețuitorii stagiunii 2006-2007, ultima, până atunci, petrecută de ocnamureșeni pe a treia scenă. Inter Unirea este a doua grupare din Liga a 4-a ce a făcut modificări pe banca tehnică, după Kinder Teiuș, ce l-a instalat pe Ion Ilie (ex-Voința Stremț).

În tur am avut un parcurs modest și este clar că ne doream și puteam mai mult. A fost greu cu antrenamentele, ne adunam foarte puțini întrucât majoritatea jucătorilor lucrează. E complicat să faci performanță când este vorba de serviciu și de muncă”, a concluzionat Pereat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea