Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 3-0, în turul sferturilor Cupei CEV | Victorie uriașă a echipei din „Mica Romă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a făcut un meci mare la Tg. Mureș în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei CEV și a învins de o manieră categorică pe Volero Le Cannet, scor 3-0 (25-19, 25-13, 25-15). Vicecampioana României are nevoie de două seturi în returul din Franța, programat miercuri, 2 februarie, la ora 21.00, pentru a accede în careul de ași al celei de competiții continentale (Eczacibasi a învins la Istanbul, 3-0, pe Uralochka-NTMK, din Rusia, și e aproape sigură calificată în semifinale, returul fiind azi, tot în Turcia).

O partidă de poveste au reușit echipierele „mândriei Albei”, cel mai bun joc sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, Volei Alba Blaj având 5 victorii din 5 partide în campania europeană și 4 succese la rând în 2022, în 3 competiții diferite.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sunt foarte fericit pentru această victorie! A fost doar primul meci și va trebui să jucăm la același nivel și săptămâna viitoare, deoarece calificarea nu este încă decisă. Le mulțumesc suporterilor pentru că au creat o atmosferă foarte plăcută, care ne-a condus spre această mare victorie. Vreau să-mi felicit echipa pentru modul în care a abordat acest meci, cu concentrare maximă, cu multă motivație, iar eu sper că vom continua să jucăm la fel ca și în meciurile din campionatul intern”, a spus Stevan Ljubičić.

O partidă ce a durat doar 74 de minute, al cărei MVP a fost desemnată Gergana Dimitrova, cu cele mai multe puncte trecute în dreptul Victoriiei Russu – 20. Blajul a dominat la blocaje (5-1), ași (6-0), dar și la preluare (69 la sută reușită – 48 la sută), de partea cealaltă a fileului fiind și Maja Aleksic – 5 puncte.

Blajul a început ezitant disputa, vizitatoarele, lidere în Franța, distanțându-se la 11-5, dar a fost un simplu foc de paie. Gazdele au ridicat nivelul și-au îmbunătățit prestația, au reușit să egaleze la “15”, imediat preluând pentru prima dată conducerea (16-15) pe care nu au mai cedat-o până la final. A fost cea mai bună perioadă de joc, cu Victoriia Russu la serviciu și o serie excelentă de 6 puncte consecutive, și o detașare decisivă pe tabelă (22-16).

Descătușată, dar la fel de concentrată și determinată, reprezentanta României a dominat net și setul secund în care a controlat ostilitățile în mod clar (12-6, 15-8, 17-10 și 19-12), Adversarele au fost depășite la toate capitolele de o formație dezlănțuită, ce a făcut 2-0 la seturi după o demonstrație de forță. Echipa din “Mica Romă”  s-a menținut în față, nelăsând nicio șansă oponentelor, puse la colț de o formație căreia i-a ieșit totul. Blajul s-a dus glonț, la 12-6 și 16-8, 17-10 și 20-12, evoluând de o manieră entuziasmantă până la finele confruntării europene.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 8 puncte, Jovana Kocić – 4, Nađa Ninković – 11, Victoriia Russu – 20, Olga Strantzalli – 9, Slađana Mirković – 3, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Sorina Miclăuș; Daiana Roman, Andra Artin și Iarina Axinte, Jovana Cirković, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan.

Sâmbără, la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu” e meci dificil cu CS Medgidia (participantă în Cupa Challenge) în etapa a 14-a a Diviziei A1

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj și CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea