Omicron nu este „aceeași boală” cu fostele variante Covid. Ce spune un profesor de medicină de la Universitatea din Oxford
Omicron nu este „aceeași boală” cu fostele variante Covid. Ce spune un profesor de medicină de la Universitatea din Oxford
Scenele oribile observate în valurile anterioare ale Covid-19 sunt „acum istorie”, potrivit lui John Bell, profesor de medicină la Universitatea din Oxford și consilier al guvernului britanic în domeniul științelor vieții, citat de CNBC.
Într-o intervenție la BBC Radio 4, Bell a analizat datele din Marea Britanie, unde numărul cazurilor ating valori record, iar internările în spitale au atins cel mai ridicat nivel din martie. El a spus că numărul persoanelor din secțiile de terapie intensivă care sunt vaccinate rămâne „foarte, foarte scăzut”.
„Incidența bolilor grave și a deceselor cauzate de această boală practic nu s-a schimbat de când ne-am vaccinat cu toții și asta este foarte important de reținut”, a declarat el pentru BBC.
Discutând despre noua variantă omicron, el a adăugat: „Boala pare să fie mai puțin severă, iar mulți oameni petrec un timp relativ scurt în spital. Nu au nevoie de oxigen cu debit mare, durata medie de ședere este aparent de trei zile, nu este aceeași boală pe care o vedeam acum un an.”
Un studiu al guvernului britanic publicat joi a afirmat că este mult mai puțin probabil ca oamenii să fie internați în spital cu varianta Covid Omicron decât cu tulpina anterioară Delta.
Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că se estimează că persoanele cu Omicron au între 31% și 45% mai puține șanse de a se prezenta la departamentele de urgență, comparativ cu cele cu Delta, și cu 50% până la 70% mai puține șanse de a necesita internarea într-un spital.
Analiza este „preliminară și foarte incertă” din cauza numărului mic de cazuri Omicron care se află în prezent în spitale, dar se potrivește cu constatările similare ale oamenilor de știință din Africa de Sud și ale echipelor de cercetare de la Imperial College din Londra și Universitatea din Edinburgh.
Deși numărul de decese zilnice rămâne scăzut și cercetările inițiale sugerează că varianta Omicron nu este la fel de severă ca alte tulpini Covid, experții în sănătate au avertizat în repetate rânduri că numărul mare de infecții ar putea duce la creșterea numărului de decese și la un sistem de asistență medicală copleșit.
Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, a declarat săptămâna trecută prin e-mail pentru CNBC că, chiar dacă Omicron se dovedește a fi „mai blândă” decât alte tulpini, numărul potențial de cazuri ar putea dubla sau tripla numărul de persoane care au nevoie de spitalizare în Marea Britanie, unde virusul este foarte răspândit – cu un risc deosebit pentru cei nevaccinați.
Liderul britanic Boris Johnson a amânat luni impunerea unor noi restricții Covid-19 pentru Anglia, cel puțin până la sfârșitul acestui an.
Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au impus deja noi restricții pentru a limita răspândirea variantei omicron, dar Anglia a rămas la ordinele actuale de a sta acasă și la creșterea purtării măștilor.
Marea Britanie a raportat peste 12,4 milioane de infecții – la care se adaugă alte 129.471 marți – și cel puțin 148.488 de decese de la începutul pandemiei, la începutul anului 2020, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ger de crapă pietrele anunțat de ANM. Prognoza METEO pentru weekend și VREMEA la începutul săptămânii viitoare
Ger de crapă pietrele anunțat de ANM. Prognoza METEO pentru weekend și VREMEA la începutul săptămânii viitoare Meteorologii ANM au emis prognoza până de Crăciun și arată faptul că, în acest weekend, vom avea parte de ninsori pe arii extinse din țară, dar și precipații mixte. În preajma Crăciunului va ninge pe arii restrânse, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 14 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor