10 luni de închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Alba care a accidentat mortal o fetița de 2 ani: Cum s-a petrecut tragedia
10 luni de închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Alba care a accidentat mortal o fetița de 2 ani: Cum s-a petrecut tragedia
Un tânăr de 32 de ani din Alba care a accidentat mortal o fetiță de 1 ani și 7 luni a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.
Tragedia a avut loc la data de 1 aprilie 2019. Şoferul din Scărișoara, în vârstă de 32 de ani, în timp ce manevra un tractor cu remorcă prin curtea unei familii din comuna Albac, cătun Fața, a acroșat o fetiță de un an și 7 luni. În urma accidentului, fata nu a mai putut fi salvată.
D. A. A. a fost condamnat de către Judecătoria Câmpeni pe data de 7 decembrie 2021, la pedeapsa de 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani.
La individualizarea pedepsei de 10 luni închisoare care s-a stabilit inculpatului pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 Cod penal au fost avute în vedere criteriile generale prev. de art. 74 Cod penal, respectiv: limitele de pedeapsă prevăzute în actul de incriminare, acestea fiind închisoare de la 1 la 5 ani,împrejurările în care a fost comisă fapta, gradul de implicare a inculpatului în săvârșire a faptei, culpa redusă care s-a reținut în sarcina inculpatului, în urma reținerii culpei asociate a reprezentantului legal al minorei, aceasta din urmă fiind predominantă pentru obținerea rezultatului nefast al acțiunii inculpatului, faptul că anterior inculpatul s-a asigurat pentru a putea desfășura activitatea în curtea părților civile, anunțându-și prezența cu aproximativ 30 de minute înainte, faptul că acesta a avut o atitudine corectă în tot timpul procesului penal și i s-a încuviințat procedura simplificată de soluționare a cauzei potrivit art. 374 alin. 4 și 375 Cod procedură penală, limitele de pedeapsă fiind reduse astfel cu 1/3, conform art. 396 alin. 10 Cod procedură penală.
Cu referire la vinovăție, în prezenta cauză, cel mult se va reține culpa simplă, respectiv o neglijență din partea inculpatului, însă aceasta într-un procent foarte scăzut prin raportare și la o eventuală culpă a celorlalte persoane majore care se aflau în perimetrul de lucru și care trebuiau să asigure supravegherea minorei. Culpa care se reține în sarcina inculpatului are în vedere faptul că acesta nu a verificat în prealabil perimetrul unde urma să-și desfășoare activitatea și a considerat că cele două persoane majore au înlăturat orice stare de pericol ca și factor de risc, pentru asigurarea animalelor, persoanelor și a bunurilor. Factorul psihic pe care l-a avut inculpatul la momentul producerii accidentului rutier a condus la realizarea rezultatului, respectiv la decesul victimei. Culpei inculpatului i se asociază în mare măsură și culpa reprezentantului legal al minorei în persoana tatălui acesteia, respectiv B. B. B., în condițiile în care acesta nu și-a respectat obligația prev. la art. 32 alin. 1 lit. „a” din Legea 272/2004, respectiv de a asigura supravegherea minorei.
Bărbatul a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Alba sau organizat în colaborare cu instituții de pe raza comunei Scărișoara.
Sentința nu este definitivă, e putând fi atacată cu drept de apel.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore
Intervenție pe DC 217 pentru salvarea unei persoane blocate într-o mașină pe care a căzut un arbore Un incident rutier a avut loc vineri, 22 noiembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DC 217, unde o persoană ar fi rămas blocată într-o mașină după ce un copac a căzut peste ea. Citește și: VIDEO | […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan