Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Închisoare cu EXECUTARE pentru șoferul care a provocat un accident MORTAL, în care și-au pierdut viața două persoane, pe autostrada A1, lângă Pianu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Închisoare cu EXECUTARE pentru șoferul care a provocat un accident MORTAL, în care și-au pierdut viața două persoane, pe autostrada A1, lângă Pianu

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiul Hunedoara a fost condamnat de către Judecătoria Alba Iulia la o pedeapsă de 3 ani cu executare, după ce a provocat un accident în care și-au pierdut viața două persoane, pe autostrada A1, lângă Pianu.

În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că în data de 10 ianuarie 2019, inculpatul A. A. A., în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen pe autostrada Al Sibiu-Deva, lângă localitatea Pianu din județul Alba, nu a păstrat o distanta de siguranța in mers fata de ansamblul rutier ce circula regulamentar in fata sa, respectiv autoutilitara marca Scania ce tracta semiremorca marca Schmitz și a intrat in coliziune cu acesta, fiind proiectat în glisiera mediană, fapt ce a provocat decesul numiților Z. A.-C., pasager pe scaunul din dreapta fată al autoturismului și N.M.-M., pasager pe locul din dreapta spate al autoturismului.

Din raportul de expertiză tehnică rezultă că viteza maximă de deplasare a autoutilitarei a fost de circa 78 km/h. Autoturismul a intrat în coliziune cu partea din spate a semiremorcii. În urma impactului, avariile autoturismului au fost severe, condiții în care s-a reținut, cu valoare de certitudine, că viteza de deplasare a autoturismului a fost net superioară celei a autoutilitarei. S-a reținut de către expert că cel mai probabil, viteza de deplasare a autoturismului a fost de minim 100-110 km/h.

Conform raportului de expertiză întocmit în cauză, principalele cauze ale producerii accidentului au fost generate de către inculpat care nu a fost atent la condițiile de drum, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, astfel încât să poată păstra o distanță în mers suficientă față de semiremorcă și nu a păstrat o distanță laterală suficientă care să îi poată permite deplasarea în siguranță la trecerea pe lângă semiremorcă.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că în data de 10.01.2020, în timp ce conducea pe autostrada A1, după ce a trecut de parcarea de la km 316 a observat în fața sa, la o distanță de aproximativ 1 km, 2 tiruri care se aflau pe banda I de mers și nu își poate explica ce s-a întâmplat, a auzit doar o bubuitură puternică și s-a trezit în parapetul median, mașina fiind întoarsă cu fața spre Sibiu, nu spre Deva (acesta fiind sensul de deplasare).

Inculpatul a declarat că a coborât din mașină, a strigat la cei doi pasageri, ocazie cu care și-a dat seama că sunt decedați, a încercat să apeleze serviciul 112, însă nu a reușit, iar lângă el a venit șoferul tirului cu care a intrat în coliziune, care a apelat serviciul de urgență 112. A menționat că nu-și explică de ce nu a reușit să evite accidentul, deși cu câteva secunde înainte a observat luminile din partea din spate de la 2 tiruri.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea