Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, Gloria Bistrița-Năsăud – Metalurgistul Cugir | “Roș-albaștrii” caută al treilea succes la rând

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir joacă sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 14.00, pe Stadionul “Jean Pădureanu”, în etapa a 3-a a returului (a 12-a a eșalonului terț) cu o formație ce vrea mai mult decât ce a realizat până în prezent (locul 5, 16 puncte, la 3 “lungimi” ce asigură prezența în play-off).

Gruparea de sub Drăgana se simte confortabil pe poziția secundă, cu 26 de puncte, mai ales că vine după două meciuri adjudecate, 7-1 la Jucu cu “virușii verzi” și 2-0 în derby-ul județean cu Unirea Alba Iulia. Jocul tur a fost unul spectaculos, câștigat de gruparea pregătită de Lucian Itu, scor 4-2 (1-2), cu oaspeții conducând în două rânduri, inclusiv la pauză. De altfel, bilanțul întâlnirilor directe pe a treia scenă cuprinde doar victorii ale “roș-albaștrilor”, 5 la număr, inclusiv una la “masa verde” pentru neprezentare (2016), un 3-2 la Bistrița sub comanda lui Cristian Coroian (2015) și un alt 3-2 la Cugir (în 2019, dublă Lucian Itu).

Bistrițenii îi au în efectiv pe foștii echipieri cugireni, Horazio Vărărean și Ovidiu Stoianof. Ultimul, un experimentat atacant, are 6 reușite și împreună cu colegul din avanpostruri Marius Curtuiuș a semnat 14 din totalul celor 21 de goluri. Gloria a câștigat un singur meci din ultimele 4 (2-0 cu CS Ocna Mureș), adunând 4 puncte în acest răstimp, iar precedenta apariție acasă, 0-0 cu Avântul Reghin a ratat două lovituri de pedeapsă, în acel meci irosind singurele puncte pe teren propriu.

Ținând cont că este cea mai lungă deplasare a campionatului, aproximativ 240 de kilometri, gruparea din Alba va efectua vineri deplasarea, fără golgheterul M. Lupu (suspendat) și Șt. Radu (bolnav). “Nu ne așteaptă o partidă ușoară, ba dimpotrivă, asta dacă ne raportăm și la ultimul duel drect, de acum două luni, în care am fost puși în dificultate. Știm că adversarii se bazează cu preponderență pe cei câțiva jucători cu experiență, Nalați, Curtuiuș sau Stoianof, dar noi vrem să nu ne întoarcem cu mâna goală, să luăm punct sau puncte”, a declarat antrenorul Lucian Itu.

Pe terenuri străine Metalurgistul a strâns în acest sezon 10 din 15 puncte posibile, prin victoriile de la Alba Iulia, Ungheni și Jucu, respectiv remiza de la Ocna Mureș, pierzând un singur duel, cu liderul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea