Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Negocierile pentru noul Guvern| „Superman” Cîțu: „Am găsit cu PSD multe lucruri care pot să ne unească”. Jocul politic mascat sub „armonie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Negocierile pentru noul Guvern| „Superman” Cîțu: „Am găsit cu PSD multe lucruri care pot să ne unească”. Jocul politic mascat sub „armonie”

Două ore de negocieri cu Marcel Ciolacu și liderii PSD și o concluzie. Florin Cîțu spune că a „ găsit multe lucruri care pot să ne unească”.

„Am avut o discuție cu PSD despre situația în care se află România și despre soluții. A fost o discuție bună. Este prima discuție. (…) Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a spus Cîțu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întrebat despre discuțiile pe funcții, Cîțu a spus că a fost și „o variantă interesantă, mai exact „un premier care să se schimbe la doi ani”.

La rândul său, Marcel Ciolacu a precizat că nu au fost discuții pe funcțiile din guvern. „Prioritatea e stabilizarea României. Printr-un efort comun să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de români. Cred că suntem pe un drum corect. Dacă suntem patrioți acesta este drumul pentru o majoritate”, a spus liderul PSD.

„Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă”, a mai spus Ciolacu, precizând că în acest weekend specialiștii PSD vor lucra la un program de guvernare al social-democraților. „Pe urmă, vom încerca între cele două programe să armonizăm”, a adăugat el.

În doar 40 de zile, Florin Cîțu a devenit din cel mai mare dușman al PSD prietenul social-democraților. La congresul PNL, din 25 septembrie, Cîțu, care se caracteriza ca un politician atipic care nu minte, a susținut în fața celor 5.000 de delegați că, atâta țimp cât va fi el președinte al PNL, partidul nu va face o alianță cu PSD pe care îl va ține în opoziție și după 2024. Astăzi, pe 4 noiembrie, după 40 de zile în care PSD l-a dat jos prin moțiune de cenzură, Cîțu se prinde în horă cu Marcel Ciolacu și spune că, dacă reușește o guvernare cu PSD „e ok”.

Florin Cîțu, 25 septembrie:

  • „Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie „Votaţi PSD!” Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (…)
  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD.
  • Ne delimităm de acest partid toxic, îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024.
  • Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali.
  • Colegii care nu au înţeles asta până acum înseamnă că nu cunosc valorile liberale, iar locul lor este în opoziţie.
  • Da, recunosc, sunt un politician atipic – eu nu mint. Am făcut ce am promis și am făcut bine.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea