Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Eva Baciu – dublă campioană europeană, Denisa Mincea – triplă vicecampioană și Diana Surca (ACS Karate Forever Alba Iulia) – dublă vicecampioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate de excepție realizate de reprezentanții ACS Karate Forever Alba Iulia la Campionatul European IKU de la Oradea. În dreptul celor 4 sportive din Cetatea Marii Uniri, componente ale lotului național al României, s-au strâns 10 medalii, dintre care două medalii de aur, 5 medalii de argint și 3 medalii de bronz.

Eva Baciu (nepoata reputatului antrenor Cornel Țălnar) a fost în două rânduri campioană continentală, Denisa Mincea a devenit de trei ori vicecampioană europeană, iar Diana Surca a cucerit două medalii de argint.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dar iată rezultatele: *Eva Baciu – dublă campioană europeană (kumite individual și kumite echipe), medalie de bronz la kata;

*Denisa Mincea – triplă vicecampioană europeană (kumite individual, kumite echipe și kumite rotativ);

*Diana Surca – dublă vice campioană europeană (kumite echipe, kumite rotativ) și medalie de bronz la kumite individual;

*Georgiana Csortan – bronz la kumite individual.

La competiția organizată sub egida MTS, ACS Karate Foerver Alba Iulia (antrenor Alina Băluță 3 dan și arbitru Simion Băluță) a reușit să cucerească 10 medalii europene, la diversa categorii de vârstă, între care două din cel mai prețios metal. “Deși a fost un concurs dificil, fetele s-au comportat admirabil și au trecut cu brio. Noi, ca antrenori, suntem mulțumiți de evoluția lor și suntem fericiți că România s-a clasat pe locul al doilea în ierarhia pe națiuni. Felicitările noastre organizatorilor, conducerii IKU-Romania, cât și arbitrilor”, a declarat Simion Băluță.

“IKU European Championship” a avut loc la Oradea, în Arena “Antonio Alexe”, reunind 523 de sportivi ce au reprezentat 15 țări de pe “Bătrânul continent”. Întrecerea a avut mai multe secțiuni, veterani, sportivi cu dizabilități, cadeți, juniori, seniori, copii sub 12 ani. Delegația “tricoloră” a numărat 47 de sportivi, ce au strâns 85 de medalii (25 de aur, 21 de argint și 39 de bronz). Italia a fost prima, cu 73 de medalii (31 de aut, 23 de argint și 19 de bronz), iar Polonia a completat podiumul, cu 29 de medalii (5 de aur). (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea