Cea mai MARE reformă a bisericii catolice din ultimii 60 de ani: Papa Francisc vrea să se consulte cu FIECARE parohie catolică din lume, pentru viitoarea direcție a Bisericii
Cea mai MARE reformă a bisericii catolice din ultimii 60 de ani: Papa Francisc vrea să se consulte cu FIECARE parohie catolică din lume, pentru viitoarea direcție a Bisericii
Papa Francisc a lansat ceea ce unii descriu ca fiind cea mai ambițioasă încercare de reformă a bisericii catolice din ultimii 60 de ani, anunță BBC, conform Mediafax.
Un proces de consultare a fiecărei parohii catolice din întreaga lume cu privire la viitoarea direcție a Bisericii a început la Vatican în acest weekend și va dura doi ani.
Unii catolici speră că procesul va duce la schimbări în probleme precum hirotonisirea femeilor, căsătoria preoților și relațiile între persoane de același sex.
Alții se tem reforma va submina principiile Bisericii.
Aceștia spun că accentul pus pe reformă ar putea, de asemenea, să distragă atenția de la problemele cu care se confruntă Biserica, cum ar fi corupția și scăderea numărului de credincioși.
Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să nu „rămână baricadați în propriile certitudini”, ci să „se asculte unii pe alții”, în timp ce a lansat procesul la slujba din Bazilica Sfântul Petru.
„Suntem pregătiți pentru aventura acestei călătorii? Sau ne temem de necunoscut, preferând să ne refugiem în scuzele obișnuite: „Este inutil” sau „Întotdeauna am procedat așa”?”, a întrebat el.
Procesul de consultare, intitulat „Pentru o biserică sinodală: Comuniune, participare și misiune”, va funcționa în trei etape. În „faza de ascultare”, oamenii din parohii și dieceze vor putea discuta o gamă largă de probleme. Papa Francisc a spus că este important să fie ascultați cei care se află adesea la marginea vieții bisericii locale, cum ar fi femeile, lucrătorii pastorali și membrii organismelor consultative. În „faza continentală”, episcopii se vor reuni pentru a discuta și a-și formaliza concluziile. În „faza universală”, episcopii se vor reuni timp de o lună la Vatican, în octombrie 2023.
Se așteaptă apoi ca Papa să redacteze o exortație apostolică, în care să prezinte opiniile și deciziile sale cu privire la problemele discutate.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 23 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri