Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Aproape un sfert din românii infectați cu COVID-19 sunt vaccinați: PESTE 90% din decedați, nevaccinați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape un sfert din românii infectați cu COVID-19 sunt vaccinați: PESTE 90% din decedați, nevaccinați

Peste 75% din cazurile confirmate de infecţie cu noul coronavirus de săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, în timp ce 91,5% din decesele înregistrate au fost la persoane care nu au făcut vaccinul anti-COVID, se arată în raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, din raportul INSP reiese că, în săptămâna 13-19 septembrie, 75,8% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totodată, 91,5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

În perioada menţionată, 35,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat in Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov şi Iaşi.

Conform sursei citate, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,4% din decese au fost la bărbaţi. 94,5% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

„Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate. Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea”, a subliniat CNCAV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea