FOTO| O școală din Alba, exemplu că se poate. Spațiu relaxant de citit, scări matematice, săli de clasă primitoare, totul realizat cu suflet
O școală din Alba, exemplu că se poate. Spațiu relaxant de citit, scări matematice, săli de clasă primitoare, totul realizat cu suflet
De multe ori auzim elevii şi cadrele didactice rostind sintagma „şcoala mea”, însă la Abrud cuvintele acestea sunt rostite din suflet și întelese de elevii, profesorii și părinții care s-au implicat pentru a face dintr-o unitate de învățământ, o adevărată comunitate, în care fiecare simte că a contribuit cu ceva.
Școala Gimnazială „Avram Iancu” din orașul Abrud a devenit un loc unde elevii vin cu drag la ore, în sălile de clasă calde și primitoare și în locul unde părerile lor sunt luate în considerare și se simt implicați în toate schimbările care s-au petrecut în ultima vreme în școala lor.
CITEȘTE ȘI: Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță
Scările gri și banale din beton s-au transformat în pete de culoare din care elevii învață operațiile matematice, băile, altădată vechi atrag copiii prin mesajele motivante scrise deasupra oglinzilor, iar sălile de clasă au fost gândite pentru a ieși puțin din acel sistem rigid cu care eram cu toții obișnuiți.
Biblioteca a fost mutată într-o fostă sala de clasă renovată și a devenit un loc modern și primitor, cu un spațiu pentru citit atrăgător, ca un pat suprapus, realizat cu materiale donate și construit de un angajat al școlii. „Pentru a-i atrage către cărți, le-am lansat provocarea „citește-i cinci minute directorului”. Veneau copiii de ciclul primar, la mine la ușă și ii recompensam cu semne de carte”, spune directoarea școlii.
CITEȘTE ȘI: Începutul anului școlar 2021-2022: LUNI, copiii se vor întoarce în bănci. CALENDARUL vacanțelor pentru elevi
Nu a fost uitată nici curtea unității de învățământ, care a fost și ea transformată cu ajutorul părinților și al elevilor. Centrala termică învechită a devenit o „pânză” pe care elevii și-au arătat talentul artistic, care poate fi admirat de trecători, printr-un gard din creioane colorate. „Îmi doream o stare de bine în școală, văzusem pe internet o casă părăsită cu o pictură foarte interesantă și așa mi-a venit ideea renovării centralei termice”, explică directoarea Georgeta Stan.
Un bazin metalic, situat în curte și care nu putea fi mutat din acel loc a devenit un spațiu de recreere pentru cei mici.
Vechile table negre, înlocuite în sălile de clasă cu whiteboarduri, au fost mutate acum în curtea școlii, pentru ca profesorii și elevii să scrie câte un citat deosebit sau care le-a rămas în minte sau care reprezintă starea lor de spirit. De asemenea ele sunt folosite în pauze pentru a oferi elevilor creativi posibilitatea de a-și petrece pauza într-un mod plăcut.
„Totul a fost realizat cu bani mai puțini și multă muncă, ne-am încadrat în bugetul primit de la primărie și am avut ajutorul părinților și al elevilor, adică sponsorizări, voluntariat și bunăvoință. Elevii în special m-au impresionat prin implicarea lor și, după ce am început cu o mână de voluntari, rând pe rând au venit tot mai multe clase care au dorit să se implice”, a spus Georgeta Stan, directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”.
Noua față a școlii din Abrud este dovada vie a faptului ca dacă sunt uniți, cadre didactice, parinți, elevi și administrația locală, se pot face lucruri bune.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii